Annons

Nu öppnar Häljarpsbiblioteket igen

På måndag kan häljarpsborna åter besöka sin biblioteksfilial på Sandåkerskolan. Filialen som varit stängd under hela sommaren och endast haft begränsade öppettider under våren kommer nu genom ett samarbete med BUN/Sandåkerskolan att åter hålla öppet på normala tider.
– Den befintliga halvtidstjänsten har genom samarbetet kunnat utökas till en attraktiv heltidstjänst, skriver Calle Sundewall , avdelningschef för filialerna i ett pressmeddelande och berättar vidare
– Det betyder att skolan nu får en efterlängtad egen skolbibliotekarie under skoltid, samma person som på de öppna kvällarna möter häljarpsborna när de söker sig till sin filial. Ny bibliotekarie i Häljarp är Majvy Wergeland. Hon kommer närmast från Sandared i Västergötland och har stor vana att arbeta i bibliotek med både skola och allmänhet, en erfarenhet som säkert kommer att vara till glädje för brukarna av Häljarpsfilialen.

På måndag slår man upp dörrarna igen och återgår då till de gamla tiderna, det vill säga att biblioteket varje vecka har öppet måndagar och onsdagar 16.00 – 19.00 och fredagar 10.00 – 12.00.

Annons
 

Nystarten firar man bland annat med ett boklotteri.
Alla som besöker Häljarpsfilialen måndagen den 7/10 och onsdagen den 9/10 deltar med sitt lånekort i utlottning av böcker ur höstens bokskörd. Har du inte ett lånekort är detta ett bra tillfälle att skaffa dig ett.

Dessutom blir det författarbesök under hösten, då deckarförfattaren Bodil Mårtensson besöker filialen den 24 oktober. För många är hon bekant för sina fyra böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill vid Helsingborgspolisen, nu senast i höst med Konsten att dö.

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser