Annons

BoIS åter i topp


Det var inte länge sedan vi skrev om Thomas Olsson och Fredrik Hödsjö som satte en BoIS-flagga på toppen av Kebnekaise. Nu har det skett igen, fast på en annan kontinent. Henrik Dreyer gjorde tillsammans med 27 andra friskusar bedriften att bestiga Kilimanjaro, Afrikas högsta topp. Naturligtvis fanns även här en BoIS-flagga med som vackert fotograferades på toppen.
– Tyvärr fick den inte vara kvar. Man fick inte lämna något där uppe. Det skulle bli för mycket då. Jag var nummer 2136 att bestiga toppen bara i år, förklarar Dreyer då han besökte Landskrona Direkts redaktion under tisdagsförmiddagen.
Dreyer var dock inte ensam om att föreviga bilden av bestigningen med en fotbollssouvenir,
– Nej, vi hade en kille med som viftade med en MFF-halsduk men när vi tog fram vår flagga låg han i lä, sade Dreyer med ett brett leende.
Det var den 6 september som toppen på 5681 meters höjd bestegs men sammantaget tog hela vandringen fem dagar,
– Det var det hårdaste jag någonsin gjort, förklarar Dreyer och fortsätter,
– Vandringen är fem mil lång och höjden är sådan att man måste anpassa sig efter hand hela tiden. Våra guider, 28 till antalet, sade hela tiden ‘Polly Polly’ vilket betyder sakta, sakta, och det var bara att lyda.

För att nå toppen vid tidpunkten för soluppgången krävdes det att sista etappen avverkades på natten, ett styvt jobb med tanke på temperaturväxlingarna,
– På dagarna när vi vandrade var det runt 30 grader varmt, medan det höll 10-12 minusgrader på natten då vi besteg toppen. Vi började den sista etappen från 4700 meter vid midnatt för att zick-zacka oss upp under 6-7 timmar. Väl uppe på toppen fick vi betalt för all möda. Utsikten var alldeles fantastisk, intygar Dreyer.

Annons
 

Väl hemma väntar planering på nya äventyr,
– Jag måste faktiskt låta frun smälta detta men jag skulle inte ha något emot att besöka Inkastaden Machu Piccu i Anderna, avslutar Dreyer med ett leende.

Läs även BoIS på Kebnekaise topp

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser