Annons

Scania ser ljust på framtiden trots spelarflykt

Spelarflykt tvingar Scania till att börja om från början i bordtennisens lägsta serie med de unga, orutinerade spelarna.
– Tyvärr hade vi inget annat alternativ, men när det gäller flickorna så kommer vi att ställa upp med ett lag tillsammans med Kågeröd, konstaterar Gunnar Nilsson som dock inte tror att nedflyttningen skall påverka bordtennisen i Landskrona negativt.
– Nej, vi har en bred ungdomsverksamhet och förhoppningsvis skall det på sikt ge stabilitet också på seniorsidan.

Under ledning av veteranen Cay Tegnér lyckades Scania ta steget upp i trean, men när Cay slutade för att gå till Kävlinge fick laget problem. Förra säsongen slutade med att Scania flyttades ner. Nu var det inte slut med problemen, inför den här säsongen försvann ytterligare spelare som Jesper Nilsson och Jonas Fröberg, dessutom tackade tränaren Jonas Nilsson för sig.
– Tiden räckte helt enkelt inte till, förklarar Jonas som nu istället kommer att satsa helhjärtat på att träna Kågeröd.
– Tidigare dubblerade jag, men det håller inte i längden.
Istället tar Richard Gerter, tidigare i Laholm, över som tränare och hans uppgift blir nu att börja om i sexan och på sikt bygga ett lag för framtiden. Som organisatör av stora tävlingar, som SM i olika skepnader, har Scania ett gott rykte runt om i landet och det är en position som klubben räknar med att behålla.
– Vi jobbar på som vanligt och ungdomsverksamheten fungerar bra, så några problem att arrangera tävlingar i framtiden kommer vi inte att ha, lovar Gunnar Nilsson som närmast planerar för nästa års stora ungdomstävling, de traditionella Påskaspelen.

Annons
 

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser