Annons

Svenska Akademien till Landskrona

Fredagen den elfte oktober kommer det att gunga rejält på Folkets Hus. Det är Landskrona Reggaeförening som tillsammans med Ungdomsstaden Landskrona och com.hit som arrangerar en konsert med Svenska Akademien och Bröder Glöder.
– Det är vårt bidrag till kulturnatten, säger Johan Malm, ordförande i Landskrona Reggaeförening och tillägger,
– Vi öppnar klockan 21 och sen låter vi tonerna ljuda till 24-snåret. Det är såväl fri ålder som fritt inträde hela kvällen.

I maj släppte Svenska Akademien sin debutskiva, med anledning av_
En skiva som fick stor uppmärksamhet och bra recensioner i riksmedia trots sin rika flora av breda diftonger och landskronitiska r.
Sture Allén d.y, GeneralKnas och Doncho, – jodå killarna kallar sig så, hade gjort en musikaliskt bred skiva där rootsreggae och dancehall blandas med mer dubbiga rytmer och hip-hop beats.
Bland annat recenserade Helsingborgs Dagblad skivan på följande sätt, ”Som tvättäkta HIF:are känns det lite surt att BoIS toppar allsvenskan. Men det är inte bara fotbollen som är bäst i Landskrona i år. Från den svartvita staden kommer även ett av de mest intressanta svenska musikfenomenen, Svenska Akademien”.

Annons
 

Kvällens andra band är Bröder Glöder som senast uppträdde på RotRock festivalen i Teaterparken.
– Bröder Glöder lirar väl mer åt Peps hållet, en något tyngre rotrock helt enkelt, förklarar Malm och hoppas samtidigt att allt och alla som gillar genren hittar till Folkets Hus under kulturnatten.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser