Annons

BoIS föll trots bra spel

Trots 57/43 i bollinnehav och 20/10 i skott samt en nick i stolpen av Nannskog inkassarade BoIS sin fjärde raka förlust i gårdagens skånederby mot Malmö FF inför 10 127 på Landskrona IP. I de tidigare förlustmatcherna har man inte övertygat spelmässigt men det gjorde man mot Malmö.
– Vi ber inte om ursäkt för poängen men BoIS var det bättre laget idag, sade en lättad Tom Prahl efter matchen. Janne Jönsson var inne på samma linje,
– Vi är lika besvikna över poängförlusten som vi är nöjda med vårt spel, sade en sammanbiten BoIS-tränare men ville samtidigt snabbt dra ett streck över förlusten och istället blicka framåt,
– Nu har vi fem fester kvar och det gäller att ta tillvara på dessa. Om vi tar med oss spelet från idag så är jag inte det minsta orolig.

I första halvlek hade BoIS bra koll på Malmö. Den randiga backlinjen neutraliserade Ijeh/Skoog bättre än de flesta allsvenska försvar lyckts med hittills. Även om inget av lagen hade någon riktigt het målchans så såg det ljust ut med BoIS-ögon sett. Bland annat så bjöd Alexander Farnerud publiken på en så kallad helikopterfint i Malmös straffområde som så när kunnat resulterat i årets mål på IP.

Annons
 

I andra halvlekens tionde minut skapar BoIS två mycket bra lägen som borde utfallit i minst ett mål. Det var Alexander Farnerud som i tur och ordning friställde Daniel Nannskog och i anfallet efter Matthias Eklund. Tyvärr för BoIS del så saknades skärpan i avsluten.
Med 20 minuter kvar att spela får MFF en hörna från vänster. Att Tom Prahl är en påläst man råder ingen tvekan om utan han ser till att fylla på med mycket folk i BoIS straffområde. Mats Svensson som är hårt trängd när han boxar bort bollen får se den dimpa ner på huvudet på MFF-mittfältaren Jörgen Olsson som kan nicka in bollen i mål.
– BoIS:arna är generellt sett kortare än våra spelare och det visste vi att vi kunde utnyttja, kommenterade Prahl målet.
Målskytten Jörgen Olsson var ödmjuk när han inför ett stort pressuppbåd fick beskriva sitt femte mål för säsongen.
– Jag kom rätt på bollen så att det var bara att sätta dit den. Det var inte rättvist men sån är fotbollen. Det var starkt av oss att hålla nollan.

BoIS gjorde några ändringar i laget, bland annat kom Bruno Tonheta in för Håkan Söderstjerna för att om möjligt kunna mäta sig i luften med Malmös backgigant Daniel Majstorovic samtidigt som också Magnus Torvaldson flyttades upp i anfallet.
– Det var en svettig match. BoIS var heta idag. Idag fick man verkligen använda huvudet, skämtade en glad Majstorovic efter matchen och tillade,
– Nu är det upp till oss själva om detta ska bära hela vägen.

Johan Andersson hoppade in i slutminuterna och ersatte Alexander Farnerud.
– Jag var ganska trött på slutet. Det enda jag kan glädja mig åt för stunden är att det kändes bra under hela matchen. Jag tycker att vi gjorde en bra match och var värda minst en poäng, kommenterade Alexander Farnerud efter matchen.

Bland de 10 127 på IP´s läktare syntes en del fotbollsprominenser, bland andra förbundskapten Lars Lagerbäck och landslagsbacken Tomas Antonelius, tillvardags i danska FC Köpenhamn.
– BoIS gör en mycket bra match. Jag tycker dom har flera mycket intressanta spelare. Idag imponerade Alexander Farnerud och Matthias Eklund. Det är verkligen kul att Janne Jönsson satsar på ungdomarna de är svensk fotbolls framtid, var Antonelius kommentar efter matchen.

av Kary Persson & Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser