Annons

Kvinna mördad i Landskrona

En 20-årig kvinna mördades vid 22-tiden på torsdagskvällen i Landskrona. Kvinnans 23-årige före detta pojkvän har anhållits som misstänkt för dådet.
Händelsen som ägde rum på Tränggatan uppmärksammades av grannar som ringde polisen och meddelade att det var bråk i offrets lägenhet.
Ambulanspersonal var först på plats och höll på med återupplivningsförsök av en livlös kvinna när polisen anlände. Skadorna efter misshandeln var dock så svåra att kvinnans liv inte stod att rädda.

Enligt polisens informationsansvarige Charley Nilsson tyder allt på att kvinnans 23-årige före detta pojkvän kom till lägenheten under torsdagskvällen. Han tog sig in i kvinnans lägenhet genom att krossa ett fönster. Med hjälp av ett tillhygge misshandlade han sedan henne så att hon dog av skadorna.
– Vi kan inte närmare gå in på exakt hur och varför mannen dödat kvinnan i nuläget. Förhör kommer att hållas under dagen, säger Nilsson.

Annons
 

Efter uppgifter från vittnen, som iakttagit 23-åringen på brottsplatsen vid tidpunkten, anhölls mannen i sin frånvaro klockan 23.25. Han greps senare under natten odramatiskt i en lägenhet i cirka 300 meter från brottsplatsen och är fortsatt anhållen, i nuläget misstänkt för mord.

Den anhållne 23-årige Landskronabon är sedan tidigare känd i brottsliga sammanhang, bland annat för narkotikabrott,
– Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott och några mindre brott typ stölder och olovliga körningar. Jag kan dock inte svara på om han var påverkad vid tillfället för mordet. Han är dock inte känd som någon våldsverkare. Jag kan inte heller lämna några uppgifter om han erkänt eller uppger sig vara oskyldig. Det får dagens förhör framvisa, avslutar Nilsson.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser