Annons

Magnus Torvaldson: BoIS målsättning är fortfarande att hänga kvar i Allsvenskan


BoIS är det lag som överraskat mest positivt i årets upplaga av allsvenskan och en av anledningarna är det stabila försvaret, dirigerat av Magnus Torvaldson och Henrik Nilsson.
– Det har gått över förväntan. Jag tror att den fina starten gjorde att vi fick självförtroende. Efter att ha spelat försvarsinriktat spel i början av säsongen har vi nu börjat att ta för oss i matcherna och det ger ytterligare ökat självförtroende, säger Torvaldson.

Och visst började BoIS säsongen bra, seger i premiären med 6-2 över HIF och laget var obesegrat fram till den nionde omgången då AIK betvingade randigt. Nyckelmatchen är dock inte den mot HIF enligt Torvaldson,
– Nej, jag anser att den andra matchen, den mot Örebro på bortaplan var viktigare. Då visade vi att det inte var en tillfällighet att vi slog HIF.

Annons
 

Årets bästa match ur BoIS-ögon ligger dock betydligt närmare i tiden,
– Förutom andra halvlek borta mot Norrköping tycker jag att hemmamatchen senast mot Elfsborg var mycket väl genomförd. Folk kanske tror att min personligt bästa match är bortamötet mot HIF som jag avgjorde. Detta stämmer dock inte. Jag avslutade matchen bra, men med matchen som helhet är jag inte helt nöjd.

Tyvärr är mittbacken avstängd nästa match mot Norrköping,
– Det var lite olyckligt. Jag kom in i en duell med Johan Elmander och han föll. Han sa efter matchen att han utnyttjade domaren i situationen. Det är dock möjligt att jag har gjort något som skulle renderat i ett kort utan att det blivit något. Sånt jämnar ut sig.

BoIS har hela säsongen haft som målsättning att hänga kvar i allsvenskan, ett mål som fortfarande gäller,
– Vi har åtta poäng ner till kvalplatsen och alla lag slår alla. Det återstår åtta omgångar och mycket kan hända. Vi har 28 poäng idag och jag tror att det räcker med 30 för att klara sig kvar, så visst ser det lovande ut, fortsätter Torvaldson.

En förutsättning för fortsatt framgång är att spelarna håller sig friska och inte råkar ut för allt för många varningar. Jakten på spelare har pågått hela våren och sommaren och senast på önskelistan stod en mittback.
– Om vi alla håller oss friska klarar vi av säsongen men några ytterligare skador har vi knappast råd med, avslutar Torvaldson.

BoIS återstående matcher:
12/9 BoIS – Norrköping
16/9 Kalmar FF – BoIS
21/9 BoIS – Malmö FF
29/9 AIK – BoIS
6/10 BoIS – Halmstad
20/10 IFK Göteborg – BoIS
28/10 Örgryte – BoIS
2/11 BoIS – Hammarby

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser