Annons

Grön blev röd

Landskrona Direkt träffar Anders Westin i Slottsparken strax efter det att statsrådet Jan O Karlsson pratat flykting- och invandrarpolitik med ett 35-tal Landskronabor på Folkets Hus.
– Fy fan vad bra han var. Jag är dock jäkligt besviken på att inte fler Landskronabor tog tillfället i akt och kom och ställde frågor direkt till den högst ansvarige när han nu besökte stan. För det ska ni veta, att när jag är på torget och möter väljare så är detta en av frågorna som verkligen engagerar, säger Westin och det egna engagemanget går det inte att ta miste på.

Anders Westin byte i fjol parti från Miljöpartiet till Socialdemokraterna, något som väckte stor uppmärksamhet i lokalpressen och bland politiskt intresserade i kommunen.
– Det var ett beslut som växte fram. För femtielfte gången byte vi (mp) språkrör och jag som tidigare haft bra kontakt med Birger Schlaug fick inte längre någon som helst respons på mina mail till förbundsledningen. Mina hjärtefrågor om sjukvården fanns det helt enkelt inte något intresse av . När sen Yvonne Ruwaida, miljöpartiets ekonomiske talesman åkte taxi för drygt 150 000 kronor samtidigt som hon propagerade mot bilismen och det nya språkröret i en medicinsk facktidskrift avslöjar att hon tycker att man borde förbjuda all syntetisk medicin och istället ersätta den med alternativ medicin var beslutet fattat.

Annons
 

Det var helt enkelt droppen. Ja, som när Cratz sprang ärevarv på Söderstadion, inte det direkt avgörande men just droppen som fick bägaren att rinna över. Det var en dag i mars 2001 som jag lämnade MP och stegade in på Socialdemokraternas kansli på Eriksgatan och samma dag och löste medlemskap, säger Westin vidare.

Att det blev just Socialdemokraterna som kom att bli Anders nya hemvist var inte något svårt beslut,
– Efter mina anförande i fullmäktige brukade det komma fram en journalist från Arbetet som gillade mina ståndpunkter. Vid ett tillfälle sa han dessutom ’Du borde ha en ros Westin, men du tillhör fel parti du borde vara sosse’. Dessutom hade jag i Region Skåne ofta pratat med Socialdemokrater om sjukvårdsfrågor och funnit att våra uppfattningar delades.

Att nu hamnat i karantän hos Socialdemokraterna är inget han skriver under på.
– Jag hoppas på att få nämndsuppdrag efter valet. Mitt kunnande inom framför allt sjukvårdsfrågor används flitigt inom partiet men även mina synpunkter kring trådbussarna, vilka jag förövrigt är mycket positiva till, lyssnade man på.

Anders Westin är nummer 34 på Socialdemokraternas fullmäktigelista, en placering som inte leder till en plats i fullmäktige.
– Vi har ett policybeslut i A-kommunen att inte driva några personvalskampanjer, något jag tycker är rätt. Jag vill inte sälja mig som en tub tandkräm.
Skulle 300 Landskronabor sätta ett kryss framför mitt namn, hade jag naturligtvis blivit glad och tacksam och känna att de faktiskt vet var de har Westin.

av Kary Persson & Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser