Annons

Linkans Boys stormar in i landslaget

Tre BoIS:are återfinns i den trupp som Torbjörn Nilsson tagit ut till U21-landslagets EM-kvalmatch mot Lettland på bortaplan den 6 september. Det är Alexander Farnerud och Johan Andersson som får förnyat förtroende av förbundskaptenen samt Gabriel Ucar som gör comeback i landslagssammanhang. Senast Ucar spelade en U21-landskamp var mot Polen i fjol somras.

I A-landslagets trupp får storebror Farnerud, det vill säga Pontus åter chansen när förbundskaptenerna Lagerbäck/Söderberg igår presenterade ett föryngrat landslag.
A-landslaget möter även dom Lettland på bortaplan i sin inledande EM-kvalmatch den 7 september. Med i laget återfinns också ”Hjälten från Saitama”, Teckomatorpsonen, Andreas Jakobsson.

Annons
 

Även P -18 är i farten och spelar EM-kvalturnering på Gotland den 5-9 september mot Kroatien, Polen och Vitryssland och även är återfinns en BoIS:are, nämligen Rasmus Lindgren.
– Rasmus är en gedigen lagspelare med bra teknik och spelförståelse, säger Roland Larsson, förbundskapten för P-18 som var imponerad av Rasmus insatser i dubbellandskamperna mot Norge förra veckan.

Gemensamt för killarna är att de alla tränats av BoIS Tipselit tränare Bernt ”Linkan” Lindgren.
– Det är oerhört glädjande, helt fenomenalt, säger Linkan när Landskrona Direkt ringer upp och ber om en kommentar.
– Det är ju detta man gick och drömde om en gång i tiden. Visionerna var att vi i BoIS skulle kunna plocka fram egna bra spelare också lyckas vi få med fem spelare i de olika landslagen nu. Sanslöst! Sen är det också fantastiskt roligt att Andreas Jakobsson finns med i A-landslaget. Honom har jag inte tränat, däremot minns jag när vi tog hit honom till ett talangläger när han var i 14 -15 års åldern. Rolf Svensson coachade ett lag och jag ett annat och jag hade Andy i mitt lag. Andreas var en liten tanig kille men det syntes redan då att han hade något extra.

Dessvärre för Linkan så får han inte chansen att se någon av sina adepter live i den blågula tröjan denna gång.
– Det skulle vara om P-18 landskampen på Gotland mot Vitryssland på måndagen är direkt avgörande, då tror jag att jag åker upp. Just nu går jag förbundets steg 4 utbildning och min handledare Christer Swärd kommer till Landskrona för att bland annat se när vårt U-lag spelar mot Gunnilse på lördagen, avslutar Linkan.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser