Annons

Anlagd brand i buskage

En brand utbröt igår vid 17-tiden i ett buskage på hörnet Larvigatan – Carl XI:s väg. Det var ungdomars lek med eld i en koja som finns i buskaget som orsakade branden.
– Vi har en klar bild för oss hur det hela har gått till, säger brandmästare Ulf Svensson som på plats syntes prata med flera vittnen.
– Det är ungdomar i 13-14 årsåldern som anlagt branden och vi har namnen på de inblandade. Dessa kommer att kontaktas, fortsätter brandmästaren och tillägger,
– Vi hoppas att vi snart ska komma igång med brandutbildningar i grundskolorna i stan, så att ungdomarna förstår vilka allvarliga konsekvenser elden kan få.

En som bor i närheten och som har varit och ”hälsat på” i kojan är Landskronapolisen Eva Andersson,
– Det är ett känt tillhåll. Vi vet att ungdomarna tycker att det är spännande att hålla till på platsen. Jag var i dagarna på väg till tomtägaren Landskronahem för att diskutera problemet. Det bästa är kanske rent av att ta bort buskaget innan någon allvarlig olycka inträffar, säger Andersson.
Även andra grannar tycker nu att det gått för långt,
– Det är andra gången det brinner på kort tid. Jag tycker att det är läge för att rensa bort nu, säger en granne som vill vara anonym.

Annons
 

Det är inte första gången tomten är i blåsväder. Sedan flera år har den stått tom i väntan på att planerna ska bli klara och skötseln har varit bristfällig. Någon kommentar om buskagets vara eller icke vara har inte kunnat fås i skrivande stund från Landskronahem, då de ansvariga antingen sitter i möte eller är på semester.

av Kary Persson & Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser