Annons

Trädgårdsrundan invigs i dag


I dag är det dags för invigning av ett nytt projekt – trädgårdsrundan.
Idéen kommer från konstrundan och innebär att det i ett antal kommuner arrangeras utställningar som har med trädgårdsskötsel och annat i ämnet att göra.
– Det var för ett år sedan initiativet togs om en trädgårdsrunda, säger Elisabeth Arvidsson, antikvarien på kulturförvaltningen i Landskrona och förklarar vidare.
– Vi kallade samman företag och föreningar i växtbranschen samt tekniska verken som står för utsmyckningen av stadens parker och alla nappade på idén.
Arrangemanget invigs i kväll klockan 19 av kommunalrådet Lars Wallsten utanför konsthallen där även uppträdande av Zimba Marimba kommer att äga rum.

Utanför platsen för invigningen pryds vallgraven av tolv olika flytande arrangemang uppsatta av olika företag och föreningar.
Ett av arrangemangen står den nyblidade föreningen Landskrona Trädgårdssällskap för,
– Vi har gjort en liggande dam helt i mossa och prytt flotten med hjortron och andra växter, säger föreningens ordförande Karin Eldforsen.
Nu är det dock inte bara i vallgraven som trädgårdsrundan har utställningar. Man kommer att fram till avslutningen på söndag att kunna besöka bland annat öppna kolonistugor på Citatdelområdet, Klättra upp på rondellen vid norra infarten av staden (söndag), få tips om matlagning av den svenska landslagskocken Peter Johansson utanför hemslöjden på Citadellet och mycket mer.
Mer information hittar du på Trädgårdsrundans hemsida.

Annons
 

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser