Annons

Sven Wollter spelar in skiva på Teatern


I samband med att Sven Wollter och Ensemble Mare Balticum framträder på Landskrona Teater den 26 och 27 augusti med föreställningen ”Triumf Att Finnas Till” kommer en CD-inspelningen att ske.

Föreställningen hade premiär redan 1996 i S:t Ibbs kyrka på Ven och gavs i anslutning till musikteaterföreställningen StjärnToken , vilken då var en uppmärksammad tillställning med Sven Wollter i huvudrollen som Tycho Brahe.

Annons
 

Sedan dess har ”Triumf Att Finnas Till” framförts periodvis varje år i skiftande sammanhang och är nu uppe i närmre 50 föreställningar.
Edith Södergrans dikt ”Triumf att finnas till” har gett namn åt föreställningen som kort kan beskrivas som tidig akustisk musik kombinerad med poesi och prosa från 1900-talet, genom Sven Wollters röst.
När nu föreställningen åter kommer till Landskrona realiserar Sven Wollter och EMB en liten dröm man gått och burit på om att någon gång dokumentera föreställningen i form av en CD-inspelning.
En ”live-inspelning” kommer att upptas på Teater och material från de två föreställningarna kommer att användas på skivan.
Det hela sker i samarbete med Nya Skånska Teatern och Musik i Skåne.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser