Annons

Mona Sahlin på snabbvisit i Landskrona

Mona Sahlin kom igår på snabbvisit till Landskrona och passade på att ge folkpartiledaren Lars Lejonborg lite beröm.
Han har fört in integrationsfrågorna i valrörelsen och det har han gjort bra, men hans ståndpunkter finner jag minst sagt tvivelaktiga, menade Mona Sahlin med tillägget att socialdemokraternas syn på frågorna kommer att presenteras om en dryg vecka.
– Men redan nu kan jag säga att folkpartiets språkkrav för medborgarskap är mycket tvivelaktigt, medborgarskapet är en rättighet och inget man kan förtjäna genom språktest. Men vad som oroar mig mest är synen på arbetskraftsinvandring.
Här vill Lars Lejonborg att den som erbjuds jobb i Sverige ska få uppehållstillstånd, men bara så länge hennes arbetskraft efterfrågas. Upphör jobbet dras uppehållstillståndet in efter tre månader.
– En cynisk inställning och ett hot mot den svenska arbetsrätten som ännu inte kommit fram i debatten. Ett förslag som vi absolut avvisar, poängterade Mona Sahlin.
Att Lars Lejonborg plockat väljare på sina uttalande är inget som bekymrar Mona Sahlin.
-Nej, det är snarare moderatledaren Bo Lundgren som skall vara orolig.

Igår talade Mona Sahlin inför ett 50-tal mötesdeltagare och påtalade då vikten av att utnyttja rösträtten.
– Rösträtten är en rättighet som vi måste slå vakt om och det viktigaste av allt är att rösta, inte på vilket parti man röstar.
I Landskrona var det runt 30 procent av invandrarna som förra valet utnyttjade rösträtten och inför det här valet har Karin Blomberg arbetat med att försöka öka intresset.
– Vi gör vad vi kan för att informera, men det är inte lätt att få genomslag. Förhoppningsvis blir det fler som röstar i det här valet, för det är viktigt att valresultatet avspeglar vad alla invånare vill.

Annons
 

Igår var det också dags för den traditionella uppsättningen av vallaffischerna inför valet om en knapp månad

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser