Annons

Andra set mellan HIF och BoIS

Natten och morgonens skyfall är inget som hindrar kvällens toppmatch i allsvenskan, Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Landskrona BoIS.

När Landskrona Direkt vid tio-tiden kom i kontakt med HIF:s klubbdirektör Lars Olsson hade han just varit i kontakt med SMHI,
– De säger att det kommer att ljusna om en timmes tid, så prognoserna inför kvällsmatch är bra. Planen var i behov av lite regn men inte dom mängderna som kommit under natten och morgontimmarna, nu behöver vi uppehåll och lite vind så kommer Olympias matta att vara klart godkänd i kväll.

Annons
 

Det övertäckningssystemet i form av ett gigantiskt tält som HIF investerat i var inte uppe under skyfallen.
– Det är i och för sig tänkt så att tältet ska användas för att skydda gräsmattan mot dylika skyfall men eftersom det inte framkommit i några prognoser var inte tältet rest, säger Olsson

Fram till idag hade 12860 biljetter sålts vilket innebär att alla sittplatsbiljetter är helt slutsålda men det finns dock en hel del ståplatsbiljetter kvar.
– Men för att försäkra sig om en ståplats till matchen bör man nog köpa en biljett under dagen, tipsar Lars Olsson om och tillägger,
– Är man intresserad av biljetter till bortasektionen där BoIS supportrarna kommer att stå får man vända sig till BoIS biljettkontor. BoIS biljettkontor på IP har öppet till klockan 14.00 idag och Thomas Nilsson hälsar att det finns gott om biljetter kvar till den sektion där BoIS supportrarna kommer att stå.
– Från början var det tänkt att den sektionen skulle ta 2000 personer men med tanke på biljettförsäljningen kommer HIF att banta ner den sektionen till 1500, säger Nilsson.

Lars Olsson uppmanar alla Landskronabor som ska se matchen att vara ute i god tid,
– Vid sådana här stormatcher kan de alltid bli lite besvärligt med parkeringsplatser men är man ute i tid så går det bra parkera på Olympiafältens grusplaner, Nicolaiskolan samt på smågatorna runt Olympia.

Landskrona BoIS supporteklubb Black & White laddar för derbyt.
– Vi kommer att köra med tio bussar till Helsingborg, säger bortamatchansvarige Michael Svegbrandt och tillägger, ”Det finns i nuläget ett fåtal platser kvar och det går bra att komma ner på Preben efter klockan 16 idag och köpa eventuellt överblivna biljetter.

Ett hemligt tifo utlovas också från Black & White.
Vad som kommer att ske vill jag inte gå in på, men jag kan utlova ett helt nytt maskerat tifo, säger klubbens ordförande Roland Telin lite kryptiskt och uppmanar publiken som inte är i BoISklacken att hålla ett extra öga på norraståplatsläktaren när spelara gör entré.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser