Annons

Viktig seger mot Örebro

Efter tre raka förluster hittade Landskrona BoIS igår tillbaka till vinnarformen och besegrade ett tamt Örebro med 3-1 (1-1).
Publiken bjöds på underhållande fotboll av bästa märke från BoIS sida och ingen av de 4 520 på läktarna glömmer Alexander Farneruds drömmål.
Sveriges kanske hetaste spelare just nu fick bollen på mittplan, avancerade förbi en Örebrospelare och ryckte fram mot straffområdet. Från 20 meter tryckte Alex till med ett skott av brasseklass och Peter Westman i Örebros mål hann aldrig reagera.
– Jag rankar målet som tvåa i år, det jag gjorde mot Hammarby var vassare och på tredje plats kommer frisparksmålet mot MFF, log Alex som efter en liten formsvacka nu är tillbaka i fin form.
Alex mål kom efter 68 minuter och punkterade tillställningen som BoIS dominerat fullständigt.

Redan från avspark kopplade BoIS ett säkert grepp om spelet och Daniel Nannskog inledde målskyttet med att runda Peter Westman och rulla bollen i mål efter dryga 20 minuters spel.
– Jag har tänkt mycket på friläget jag missade i Malmö, då sköt jag på målvakten nu gick jag runt och sen var det bara att rulla in den.

Annons
 

BoIS svaghet den här säsongen är fasta situationer och det var på en fast situation som Mikaels Steen kunde kvittera. En väl avvägd frispark intill stolpen blev för svår för Mats Svensson och kvitteringen var ett faktum efter dryga halvtimmens spel.
– Det kändes absolut inte rättvist, vi ägde matchen och jag var egentligen aldrig riktigt orolig, förklarade BoIStränaren Janne Jönsson som såg mittbacken Magnus Torvaldsson bäras ut på bår strax före pausvilan.
– Jag fick en smäll på knät och funderade ett tag på att bryta, men smärtan försvann och då var det bara att köra på, menade Magnus och tur var det för det var han som tryckte in 2-1, snyggt framspelad av Daniel Nannskog.

BoIS styrde och ställde som man ville på planen och Örebro lyckades inte mobilisera någon glöd.
– Kanske tömde vi oss mot Halmstad och orkade inte riktigt komma upp i normal form idag. Landskrona är ett spelskickligt lag och vi gjorde på tok för många enkla misstag. En dålig match från vår sida, suckade Mats Jingblad medan Janne Jönsson, av förklarliga skäl, var mycket nöjdare.
– Nu spelade vi riktigt bra fotboll, fin fart framåt och stabilt i försvaret. Vi vet vad vi kan och trots tre förluster så var jag aldrig orolig.

Daniel Nannskog har haft det tungt i några matcher, missat flera upplagda lägen. Igår var han tillbaka i gammalt fint slag och försökte sig på två cykelsparkar för att ge publiken det lilla extra. En gick tätt utanför målramen.
– Har vi bara den rätta inställningen så finns det kvalité i laget, men vi kan också förlora mot sämre lag om vi inte går för fullt. Det här var en viktig seger för oss, nu får vi lite arbetsro.
I Håkan Söderstjernas frånvaro har Johan Andersson fått chansen på en kant och tillsammans med Alexander Farnerud skapade han ett kantspel som hela tiden ställde till med problem för Örebro.
I backlinjen har en annan talang hittat tillbaka till gammal fin form, Gabriel Ucar, som missade hela våren, blir att räkna med i höst.

Närmast väntar ett mycket prestigeladdat derby, HIF på måndag. Räkna med en fartfylld tillställning där HIF vill ha revansch för vårens förnedrande 6-2 och BoIS som nu hittat tillbaka till vinnarformen.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser