Annons

Två brasilianska anfallare klara för BoIS


Fågel eller fisk, det är frågan för BoIS som igår gjorde klart med två brassar, Gustavo Saibt Martins, 23 år, och Bruno Azenha Toneta, 24 år. Båda anfallsspelare.
– Visserligen har vi inte sett dem spela, men vi har fått fina rekommendationer och en bra ekonomisk uppgörelse, förklarade BoIS klubbdirektör Lars Persson som skrivit ett kontrakt över sex månader.
– Vi har en smal trupp och det här är ett sätt att bättra på bredden. Nu letar vi vidare efter en mittback och vi har en del trevare ute.

De nya BoIS:arna såg gårdagens match på plats och båda är entusiastiska för spel i Sverige.
– BoIS är ett mycket bra lag och spelarna är väldigt tekniska, säger Bruno Toneta som aldrig tidigare spelat i Europa.
Gustavo Martins håller med, och tillägger
– Det syntes tydligt att laget ville vinna idag man var först på bollen och ytterst löpvilliga, berömmer brassen som närmast kommer från Norge och Rosenborg där han var mycket nära att få ett proffskontrakt.

Annons
 

På frågan om vilken spelare i BoIS som imponerade mest på killarna svara de i mun på varandra,
– Nummer 12 (Alexander Farnerud reds anm.) var fenomenal.
Men även Magnus Thorvaldsson gillades av de båda brasilianarna som dock efter lite inbördes diskussioner kom fram till att 3-1 segern helt kunde tillskrivas laget och den fina moral som BoIS uppvisade.
– Svensk fotboll är bra och det här är en stor utmaning för oss, förklarade Bruno och tillägger att BoIS spelar nästintill brasilianskt så det vi kan tillföra är väl ytterligare mer brasiliansk krydda, säger en leende Bruno.
BoIS räknar med att brassarna blir spelklara till matchen mot Sundsvall.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser