Annons

Konsttävling kan bli tradition

Helgens konstutställning på Kommendanthuset på Citadellet i Landskrona, arrangerad av kemiföretaget Rohm and Haas, blev mycket positivt bemött av både besökare och konstnärer.
Det var ungefär 350 personer som besökte utställningen under de två dagarna och nästan lika många passade på att rösta på sin favorit.

Efter rösträkning hade tre klara favoriter utkristalliserats och för att hålla liv i spänningen beslutade röstkontrollant Lars Wallstén att man skulle börja med att dra tredjepristagaren, alltså den som skulle vinna den tavla som kom på tredje plats i omröstningen.
Denna tavla hade skapats av Hjördis Håkansson som målat ett suggestivt Citadell i skarpt kontrasterande färger. När vinnaren drogs tvingades Lars Wallstén dra ett djupt andetag och meddela att det var partikollegan Marita Larsson som vunnit.

Annons
 

Andrapriset, en 50-talsinspirerad akvarell av Antal Verboy, en för många Landskronabor välkänd konstnär, vanns av Lis-Britt Forsberg,
Lis-Britt som några dagar tidigare vunnit andra pris även i Rohm and Haas slogantävling hade därmed flyt i sina kontakter med företaget.

Så var det då dags för förstapriset att presenteras och Lars Wallstén hoppades att han inte skulle dra fler kollegor. Överlägset flest röster fick konstverket av Björn Johansson, blott 19 år, som gjort en stram och återhållsam blyertsteckning över Citadellet. Björn var en populär vinnare även bland sina medtävlande som alla gratulerade honom till en välförtjänt vinst. Tavlan vanns av Ing-Britt Håkansson.

Lars Wallstén gratulerade företaget till ett trevligt och lyckat initiativ och hoppades på en upprepning nästa år. Rohm and Haas VD Sven Persson, lovade att man ska undersöka möjligheterna att arrangera något liknande även nästa år.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser