Annons

Förlust för BoIS igen


BoIS fick inkassera en ny förlust när man tog emot IFK Göteborg på ett soldränkt IP, och det syntes att Milovanovic och Söderstjerna inte var med,
– Ja, det är mycket bra spelare som är svåra att ersätta, säger en dämpad Daniel Nannskog efter matchen.
Nannskog som kämpade och slet i anfallet fick inte till det riktigt som han brukar,
– Nej, det är nog första matchen som jag inte har en enda målchans under 90 minuter och det känns tungt.

BoIS startade matchen i ett rasande tempo men olyckan var snabbt framme. Göteborg fick sin första hörna och efter en misslyckad rensning hamnar bollen hos IFK Göteborgs kapten Magnus Erlingmark som retfullt enkelt slog bollen i mål.
– Det kom inte bra. Att komma i underläge direkt var tungt. Det kändes som en evig uppförsbacke, säger Nannskog angående första målet.
Efter målet smög sig en osäkerhet in i BoIS och tjugo minuter senare var det dags för 0-2. Även här såg det lite osäkert ut i försvaret,
– Vi är lite för passiva vid bägge målen, vi lämnade helt enkelt för stora ytor och det har man inte råd med, var Janne Jönsson kommentar efter matchen.
Efter Göteborgs andra mål tar BoIS tag i spelet mer och börjar att komma till avslut, dock inga som resulterade i mål. Johan Andersson hade ett skott efter pass av Jesper Ljung som gick strax över. Även Alexander Farnerud hade ett mycket farligt skott som IFK-keepern Bengt Andersson tvingades att tippa till hörna. Närmast var dock Matthias Eklund som efter en perfekt djupledsboll av Nannskog kom helt fri med Andersson. Han rusade dock ut exakt rätt och gick ner perfekt och räddade IFK från en reducering.
– Jag är klart nöjd med första halvleken. Försvaret var perfekt och det det gav stabilitet framåt, kommenterade IFK:s tränare Stefan Lundin efter matchen.

Annons
 

I andra halvlekens femte minut slår Jesper Ljung en genial passning och lämnar ett ypperligt läge åt Johan Andersson som skjuter, dock inte bättre än att bollen går till en resultatlös hörna,
– Det var det läget plus ett i första. Annars hade jag inte så många bra chanser. Jag är väl inte såvärst nöjd med min insats, säger Johan Andersson efter att ha spelat sin första hela allsvenska match.

Inläggen är många och för Bengt Andersson är det fallfrukt. När bollen väl kom i djupled hade BoISarna ideligen försvarare i ryggen och fick aldrig till det ordentligt,
– Nej, de gick ner långt i försvaret och det är en av anledningarna till att vi oftast hamnade med ryggen mot målet, kommenterar Nannskog.
Ett mål skulle dock BoIS få. Matthias Eklund gjordes ner i straffområdet. Domaren Lars Kratz från Rättvik pekade på straffpunkten och Henrik Nilsson dundrade in bollen via ribban. Avslutningsvis pressade BoIS utan att få till någon riktig het målchans förutom när Hasan Cetinkaya får till ett skott som går strax utanför.
– Jag saknade inläggen i djupled så att man kommer rättvänd mot mål, förklarar Nannskog.

Det blir alltid nervöst i slutet när man leder med 2-1. Nu lyckades vi hålla tät och det känns skönt att få en vinst efter den senaste tidens negativa trend, både fotbollsmässigt och sådant som hänt sidan om planen, säger Lundin. Han tänker på bråket i Stockholm förra veckan vilket slutade i en tragedi och som innebar att en person fick sätta livet till.
BoIS och Black & White genomförde i samband med dagens line-up en demonstration där man vecklade ut en banderoll med texten ”Landskrona BoIS och Black & White TAR AVSTÅND FRÅN HULIGANISM”

Nu är det tätt med matcher och närmast väntar Örebro på IP på torsdag,
– Det känns bra att den matchen ligger så nära inpå. Då kommer man ifrån förlusten snabbare, så det är bara att kämpa på och blicka framåt, nu ska vi revanschera oss, avslutar Nannskog.

av Håkan Karlsson & Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser