Annons

Fler poliser till Landskrona?

Att det råder brist på poliser i Landskrona är ett allmänt känt faktum men det är inte omöjligt att det kommer fler till staden,
– Det finns signaler som pekar på att vårt distrikt, det vill säga nordvästra Skåne kommer att få fler poliser i framtiden, säger närpolischef Tom Jensen.
När dessa börjar tjänstgöra är dock inte helt klart. Det är fråga om blivande poliser som just nu genomgår sin utbildning som ska till regionen. På polisen i Landskrona tror man att det kan röra sig om något år.

I slutet av augusti ska det hållas ett möte där behoven ska gås igenom,
– Vi i regionen ska göra en kraftsamling då och påpeka bristerna. Som det är idag har vi en minibemanning på sex dubbelpatruller och dessa ska bevaka hela regionen, Helsingborg och Landskrona inräknat. Detta är naturligtvis inte tillfredsställande. Vi är med all sannolikhet den minst bemannade regionen i landet sett till innevånarantal och det är det vi ska försöka ändra på, avslutar Jensen optimistiskt.

Annons
 

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser