Annons

Hyresgäster trötta på bilinbrott

De boende i området mellan Vattenverksallén och Vårgatan börjar tröttna på de eviga inbrotten i bilarna samt att tjuvar stjäl bensin från de parkerade fordonen på området,
– Det känns hopplöst. Vi vet inte vad vi ska ta oss till. Under de senaste tre veckorna har det skett inte mindre än fyra bilinbrott och tjugo så kallade slangningar, säger en arg hyresgäst som vill vara anonym och fortsätter,
– Det har pågått i flera år men nu får det snart vara stopp annars vet man inte vad som händer. Hyresvärden, Landskrona Hem, har förvisso satt upp några extra lampor men det är fortfarande mörkt på parkeringen nattetid. De räcker helt enkelt inte till. Vi hyresgäster har därför satt upp egen belysning med rörelsedetektorer på men de är inte så starka. En av lamporna vi själv satte upp slogs i sönder av tjuvarna så att de kunde agera ostört så nu har vi satt ett galler för lampan.

På Landskrona Hem har man uppmärksammat problemet och ska se över vad som mer kan göras, men man lovar inget,
– Tyvärr så är det inte bara där det är en hög frekvens av dylika brott. Jag har lovat att titta på det tillsammans med elektriker. Securitas som vi anlitar för bevakning, har även ökat bevakningen för att kolla läget men hur ofta de är där vill jag inte gå in på. Det är mellan oss och Securitas. Problemet med fler och starkare lampor är att man då får klagomål på att de lyser in i sovrum och så vidare. Jag ska som sagt titta på problemet men jag kan inte lova något, säger områdeschef Tomas Persson.

Annons
 

Hyresgästerna gör nu allt för att minska attraktionsvärdet för tjuvarna,
– Vi tömmer bilarna själv och försöker ha så lite bensin som möjligt i tankarna med det verkar som om tjuvarna inte bryr sig. De rullar enkelt in med sina bilar och utför sina brott.
Hyresgästernas besvikelse går även ut över polisen,
– Jag var hos polisen två gånger under gårdagen och skulle göra en polisanmälan. Jag vet exakt vilken bil en av tjuvarna kom i. Svaret på polishuset blev att de inte kunde ta emot någon anmälan just då. Man blir ju vansinnig, säger en hyresgäst.

På polisen slår man dock ifrån sig och säger att servicen på Landskrona polishus är hög,
– Det är nog det som jag är stoltast över här på Landskronapolisen. Det rena polisarbetet är inte det bästa på grund av det låga antalet poliser men just servicen när folk kommer och besöker stationen är hög, säger chefen för närpolisen i Landskrona, Tom Jensen, och fortsätter,
– Han måste ha haft maximal otur. Normalt sett så fungerar sådana ärenden smärtfritt.
Jensen delar hyresgästernas oro men lovar att det kommer att tas krafttag,
– Vi kommer att satsa på så kallade bilrelaterade brott under hösten. Vi körde en liknande insats härom året och resultatet blev att den typen av brottslighet minskade markant.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser