Annons

Evenemang Uppsala arrangerar även Karnevalen 2003?

Mindre men mysigare, så kan årets Karneval sammanfattas.
– Vi hade färre knallar än tidigare år och antalet besökare var också färre, men totalt sett är jag nöjd med vår första karneval. Vi har satsat en hel del på det här och vill gärna fortsätta, förklarade karnevalsgeneral Anders Pettersson som förklarade det färre antalet besök med konkurrensen från Helsingborg.
– Men den skall vi slippa nästa år, sa han hemlighetsfullt och fick medhåll av Katarina Hoffman, CD-akuten, vad gäller kvalitén på Karnevalen.
– Jag har aldrig tidigare varit i Landskrona, men det här var helt fantastiskt, Bra arrangemang, härlig publik och en mycket vacker stad. Nästa år kommer vi att tillbringa betydligt mer tid i Skåne och vi kommer definitivt tillbaka till Landskrona.

Nöjda och glada var också ansiktsmålarna Anna Belfrage och Annica Svensson som till vardags läser i Lund, till arkitekt respektive ingenjör inom väg och vatten.
– Som sommarjobb kan jag inte tänka mig något trevligare, det har varit jättekul. Vi har haft att göra hela tiden och besökarna har varit jättetrevliga. Vi kommer absolut tillbaka nästa år, betonade Anna Belfrage.

Annons
 

Nöjd var också jazzklubbens ordförande Tor Johansson som ansvarat för musiken i jazzbyn under Karnevalen.
– Hela arrangemanget har fungerat perfekt och förhoppningsvis kommer vi nu att få behålla Karnevalen i framtiden, menade han och hänvisade då på förra årets uppehåll.

– Vi har beslut på att det skall bli fler karnevaler, men nu skall vi analysera årets Karneval och se vad som varit bra och vad som kan göras bättre. Men det är min uppfattning att karnevalen skall vara kvar, det är en stor fest för Landskronaborna och det är de värda, påpekade kommunalrådet Lars Wallstén och passade samtidig på att kritisera politiska motståndare som inte vill bidra till Karnevalen med skattemedel.
– Kommunen satsar en miljon kronor och det är väl investerade pengar för kommuninvånarnas trivsel och dessutom mycket bra reklam för Landskrona som kommun.

Som sig bör avslutades också Karnevalen med en gudstjänst och det var en stor publik som sökt sig till gamla kyrkans grund för några tänkvärda ord.
Totalt sett en trivsam Karneval som gjorde en lyckad comeback efter ett års uppehåll.
– Vi vill gärna fortsätta att utveckla Karnevalen i Landskrona och nu har vi lagt grunden för en fortsättning. Vi vill höja utbuder och kvalitéen till nästa år, lovade karnevalsgeneral Anders Pettersson.
Han kan dock inte svara på hur Karnevalen gått ekonomiskt,
– Vi har inte räknat på det ännu, men det är av underordnad betydelse om vi gått med vinst eller förlust i år. Vi försöker att se årets karneval som en test inför kommande år.

avKary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser