Annons

Black & White spelar MFF Support Cup

På måndag är det derby på ett förmodat fullsatt Malmö Stadion.
Redan till helgen är det dock dags för randigt att visa upp sig i Malmö. Det är Landskrona BoIS Supporterklubb Black & White som deltar i den årliga MFF Support Cup, en fotbollsturnering för supporterklubbar från när och fjärran.

MFF Support Cup startade 1994 och har blivit en av årets höjdpunkter för fotbollssupportrar. Under två dagar träffas fotbollssupportrar för att spela fotboll och träffa andra fotbollsintresserade.
Turneringen avgörs på Limhamnsfältet i Malmö, beläget precis vid havet, och med nio sjumanna-planer, en plats där Black & White skördat framgångar.
– Ja, det började riktigt bra. Första året kom vi tvåa och året efter tog vi hem segern i cupen. Sen har konkurrensen ökat genom att fler och framför allt bättre lag anmält sig men det är bara kul. Vi satsar på att komma etta eller tvåa i vår grupp och därmed gå vidare till slutspelet på söndagen, säger Black & Whites Michael Svegbrandt, en av de som deltagit i de flesta turneringarna.
Svegbrandt, eller Svegis som han kallas i folkmun hoppas på revansch för förra året,
– Det var tråkigt. Vi åkte ur i åttondelsfinalen mot Kärnan (HIF:s supporterklubb, reds. Anm). Det var varmt som bara den och jag var lite för het på gröten och åkte på en onödig utvisning.

Annons
 

I år är hela 31 lag som representerar 16 klubbar anmälda. Black & Whites motståndare i första omgången är Peking Fanz, MFF Support Stockholm och ÖIS Supporterklubb 2.
Turneringen invigs imorgon, lördag klockan 11.00 och första matchen spelas klockan 11.30.
– Naturligtvis är alla välkomna till Limhamnsfältet för att stötta oss. Den som känner sig manad kan även ta med sig en randig tröja och ett par fotbollsskor. Skulle det av någon anledning finnas för lite folk i vårt lag så går det bra att vara med, hälsar Svegbrandt avslutningsvis.

Läs mer om MFF Support Cup på Black & Whites hemsida.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser