Annons

Jazz på Hven

I helgen gick den 2:a internationella jazzfestivalen av stapeln på Ven och helt avverkad är den ännu inte. Ikväll bjuds det på eftersläckning med Ronald Andersen Special Edition Band.
Det är Prästasvängen i Tuna by som står för arrangemanget, Jazz på Hven.
Hade Ven tillhört Danmark, så hade festivalen övertagit Skanderborgs epitet ”Den smukkeste festival”, nu får man i stället stoltsera med att man arrangerar Sveriges charmigaste festival.
Kalas, karnevaler, festivaler, stadsfester och marknader avlöser varandra under ett par intensiva sommarveckor men frågan är om inte Ven och Prästasvängen lyckats bäst. På ett lummigt område har man fått till ett festivalområde som har allt man kan önska. Kall öl, förnämlig service, en festivalbuffé som kommer att hamna högt när man ska summera årets gastronomiska höjdpunkter, tillräckligt med bajjamajjor och ett härligt musikutbud.
Festivalen började i lördags med strålande solsken och publiken bjöds inledningsvis på premiär för Arne Maltéus sjumannaband, Highland 1 Blues Band som bjöd på en smakfull anrättning av blues och jazz.

Lördagskvällen var vikt åt det Australiensiska bandet The Band Who Knew Too Much som med sin härliga energi och sitt sprittande engagemang fick venbor och tillresta att dansa loss ordentligt.
Med den något annorlunda sättningen dragspel, klarinett, trombon, kontrabas, trummor, gitarr och tvättbräda bjöd man på en mix av folk/roots, jazz och ska. Musiken pendlar mellan att vara stillsam och tankarna går åt Tom Waits till att vara vild och halsbrytande med inblandning av judisk kletzmer musik.
När kvällens konferencier Ulf ”Flyer” Ek avbryter för ett viktigt meddelande för de som ska åka med den extra insatta båten till Landskrona klockan 00.30 hörs mer än en Landskronabo utan sovplats på ön säga,
– Det får vara, jag sover på stranden, låt dom rocka vidare!

Annons
 

Fotnot:
För er som missade The Band Who Knew Too Much finns chansen att höra dom på Smygehuk Jazzfestival till helgen eller i Helsingborg i mitten av augusti. Skulle du ha vägarna om Melbourne en lördag, är chansen stor att dom på spelar vid lunchtid på The Queen Victoria Market.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser