Annons

Ny läktare på plats

Senast BoIS spelade hemmamatch var det ”lapp på luckan”, det vill säga fullsatt. För att undvika att så sker igen håller man nu på att montera ihop en ny läktare på västra kortsidan.
– Det är samma läktare som mot HIF. Till matchen på söndag då Kalmar FF besöker IP kommer en sektion som tar cirka 1500 åskådare att finnas på plats mellan ljudtornet och sittplatsläktaren. I nästa vecka kommer även en mindre läktare som tar cirka 500 åskådare att monteras upp mellan ljudtornet och stora ståplatsläktaren, säger Bengt Nissler på Fritidsnämnden i Landskrona.

Angående en aktuell betongläktare till nästa säsong kan Nissler inte ge några definitiva besked idag,
– Vi ska ha ett möte med stadens politiker i augusti och då får vi se vad som händer. Personligen tror jag dock att ett tak över stora ståplatsläktaren och fler kiosker ligger närmare till hands. Allt är dock en fråga om pengar.

Annons
 

På BoIS är man naturligtvis glada över den nya läktaren som innebär att intäkterna kan bli större än beräknat vid stormatcher,
– Mot Kalmar räknar vi inte med att fylla IP men det kommer andra intressanta matcher längre fram, säger Thomas Nilsson som ansvarar för biljettförsäljningen på BoIS kansli och berättar vidare,
– Inför matchen mot Kalmar har vi just nu mellan 900 och 1000 sittplatsbiljetter kvar. Antalet ståplatser som finns kvar är många och vi räknar inte med att det ska bli några problem att komma in på söndag.

Att BoIS framgångar på plan har varit minst sagt gynnsamma för publiktillströmningen står helt klart.
Föreningen räknade med att 50 000 åskådare skulle ta sig till IP under året. Fram till idag har drygt 43 000 personer betalt för att se BoIS vilket betyder att om det kommer 7000 och ser nästa match så uppnås målet för hela året, och då har inte hälften av hemmamatcherna spelats.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser