Annons

Undermåliga arenor – ett aber för tillresta supportrar

Publikintresset för svensk fotboll är stort, i måndags hade hela 10 443 personer letat sig till Örjans vall och det allsvenska mötet mellan Halmstad BK och Landskrona BoIS, detta trots att hemmalaget inför matchen parkerade på en sista plats i tabellen.
Orsakerna till den fina publiktillströmningen beror på många faktorer.
En är att fotboll på elitnivå idag är en del av underhållningsbranschen, där lagens fans serverar en härlig stämning med sång och tifo-arrangemang.

I måndags bjöd Landskrona BoIS supporterklubb på en fantastisk inramning till matchen i Halmstad. Någonstans mellan 800 – 1000 personer befann sig i klacken och ytterligare ett par hundra Landskronabor hade rest de tio milen upp till Halland för att ge BoIS sitt stöd.
Därför är det tråkigt och direkt pinsamt för fotbollen att man inte kan erbjuda bättre platser till bortasupportrar än de som stod till buds i Halmstad.
– Ja, det är inte kul när man reser långa sträckor för att följa sitt lag för att när man väl kommer fram bli placerad på dom sämsta platserna, kommenterar Ulf Backman, styrelsemedlem i Black & White och fortsätter,
– Det finns givetvis undantag, bland annat Landskrona IP, men överlag är det bedrövligt.
Backman nämner därefter Malmö Stadion, Fyavallen i Borås samt Stockholm Stadion som dom värsta exemplen på hur bortasupportrarna placeras. Gemensamt för dessa tre är att dom har löparbanor och svagt lutande läktare.
Nu var det inte bara läktarplaceringen som var dålig i Halmstad.
– När vi kom upp till Halmstad och skulle in till arenan hade inte parkeringsbolaget gjort enligt anvisningarna från polisen. Bilar stod parkerade i kurvor vilket innebar att busschauffören fick backa och hålla på. Samtidigt hade P-vakterna släppt fram flera bilar och detta resulterade i en mindre kollision. Mycket svagt organiserat, säger Backman och skakar på huvudet.
– Inne på arenan fanns endast en kiosk och vi var nog tusen personer. Det innebar en lång ringlande kö under hela matchen. Detta med läktarplacering och service måste bli huvudfrågan för ”Supporterunionen i Sverige”, en sammanslutning av supporterklubbarna i Sverige, avslutar Backman.

Annons
 

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser