Annons

Bokhandeln stängd tillsvidare

Den som i dagarna har vägen om Landskrona Bokhandel möts av en handtextad skylt med budskapet STÄNGT TILLS VIDARE.
Landskrona Bokhandel har under en längre period dragits med ekonomiska problem och ägarna Peter och Lena Asteman försökte under våren att rekonstruera stadens enda bokhandel, något som inte lyckades utan den 6 juni försattes bokhandeln i konkurs. Dock valde konkursförvaltaren att driva rörelsen vidare under en period.
I våras sade ägaren Peter Asteman,
– Boklådor är en känslig bransch. Kunderna är inte lika trogna som förr. Näthandeln påverkar naturligtvis och en bidragande orsak är också att man från Komvux sida allt mindre använder sig av den lokala bokhandeln.
Idag medger Asteman att den höga hyran också varit starkt bidragande till konkursen,
– 58 000 kronor i månaden har varit en tung post att bära.

Någon större risk för att Landskrona skulle stå utan en ordentlig bokhandel tror inte paret Asteman föreligger.
– Vi är idag skuldfria och har lagt ett bud på bokhandeln. På fredag avgörs det vem som tar över Landskrona Bokhandel AB. Vi kommer att öppna en bokhandel i Sture Anderssons gamla lokaler på Eriksgatan sen om det blir i form av Landskrona Bokhandel som flyttar dit eller om vi kommer att bli en konkurrent återstår att se, säger Peter Asteman.

Annons
 

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser