Annons

Oavgjort för BoIS i Halmstad

Danijel Milovanovic kunde blivit stor matchhjälte när Landskrona BoIS mötte Halmstad, men ett mål på fyra klara chanser räckte ”bara” till oavgjort, 1-1 (0-1), på ett sommarvarmt Örjansvall.
– Jag borde gjort både 2-1 och 3-1, men det är så små marginaler som avgör, suckade en besviken Danijel Milovanovic direkt efter slutsignalen.

BoIS, som senast förlorade årets första match mot AIK, hade inför matchen tappat serieledningen till Örgryte och Halmstad låg i botten och behövde poäng för att förbättra tabelläget.
Halmstad öppnade med en taktiskt defensiv uppställning där Robert Andersson fick spela ensam på topp. Matchinledningen blev också mycket ställningskrig och publiken bjöds inledningsvis på en ganska tam tillställning. Först efter dryga tio minuter spel skapade Halmstad den första farligheten genom en hörna och skottet från Björn Carlsson tvingade Mats Svensson i BoIS mål till en fin räddning. Sakta men säkert började BoIS flytta fram positionerna och förspelet till ledningsmålet höll hög klass. Gabriel Ucar hittade Daniel Nannskog med en perfekt passning, Nannskog klackade vidare till Milovanovic som tryckte till direkt i krysset förbi en chanslös Håkan Svensson.
– Vi känner varandra bra, så det är bara att löpa i luckan, förklarade Milovanovic som sedan fick ytterligare tre bra chanser att avgöra matchen till BoIS fördel.
Efter 70 minuters spel serverade Daniel Nannskog en perfekt boll, men Milovanovics skott smet tätt utanför stolpen. Fem minuter senare hittade Alexander Farnerud Milovanovic med en underbar djupledspassning, men skottet tog i ribbans överkant. Med bara några minuter kvar att spela hittade Nannskog Milovanovic med en ny öppnande passning, men avslutningen hamnade utanför målramen.
– Det känns lite tungt att vi inte fick en trepoängare, det hade vi förtjänat med tanke på alla våra chanser.
Milovanovic borde ha avgjort, men det ville sig inte riktigt den här gången.
– Totalt sett är jag nöjd med matchen, även om vi tappade en del i mitten av den andra halvleken, analyserade BoIS-tränaren Janne Jönsson. Och det var just under den perioden som Halmstad kvitterade BoIS ledning efter ett snyggt förarbete av nyförvärvet från AIK, Sharbel Touma, som utmanade BoIS försvar och med ett pressat skott tvingade Mats Svensson till att boxa ut bollen till en ren inhoppare Magnus Andersson som enkelt kunde rädda poäng till Halmstad efter 68 minuters spel.
HBK:s tränare Jonas Thern öppnade med en taktisk defensiv uppställning som innebar att Robert Andersson blev pinsamt ensam i anfallet. Efter paus ändrade Thern uppställningen och Magnus Andersson gick in på topp. Ett poänggivande drag som innebar att HBK lämnade jumboplatsen.
Det var en match som stod och vägde och kunde sluta hur som helst, vi har spelat en del sådana matcher i år, analyserade Jonas Thern som dock var nöjd med poängen som innebar att HBK spelade säsongens sjätte oavgjorda match, bara en seger så här långt.
Vi har spelat jämna matcher som mycket väl kunde slutat med seger, förhoppningsvis så kommer också trepoängarna. Landskrona är ett bra lag med snabba omställningar som kommer att plocka många fler segrar i årets allsvenska, så idag är jag nöjd med poängen.
Landskrona BoIS spelade taktiskt skickligt, lät HBK rulla boll och kontrade effektivt. Efter paus föll dock BoIS lite långt tillbaka och det straffade sig.
BoIS hade svårt att få igång kantspelet, Alexander Farnerud får godkänt medan Håkan Söderstjerna inte nådde upp till tidigare höga standard och kanske spelade BoIS lite för avvaktande efter ledningsmålet, något som straffade sig. Till bilden hör också att det var mycket varmt, något som spelarna också kände av. Dock ännu en stark insats av nykomlingen Landskrona BoIS som fortsätter att övertyga i årets allsvenska.

Annons
 

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser