Annons

Elitcyklister i centrum

I kväll kommer Landskrona centrum att intas av ett 80-tal elitcyklister som kommer att köra det traditionella gatloppet Landskrona Elit GP med start och mål utanför Föreningssparbanken på Järnvägsgatan.
Loppet startar kl 19.00. Vis del av centrum är avstängd för biltrafik under loppet.
På startlistan står bland annat det finska landslaget samt flera av de bästa svenska elitcyklisterna med Team Crescent i spetsen. Speciellt bör man i Team Crescent se upp med duktige Petter Rennäng som vunnit många tävlingar.
– Naturligtvis blir det en hel del skånska inslag i tävlingen. Hela Team Trek från Åstorp kommer, fem man från Eslövs cykelklubb samt ett par cyklister från Helsingborg och Malmö. Tyvärr har vi inga seniorer i Landskrona Cykelklubb men vi vill ändå arrangera Landskrona Elit GP i centrum varje år, man kan alltid hoppas att det finns några ungdomar som ser loppet och att ett intresse för sporten väcks, säger Bengt Persson tävlingsledare för Landskrona Elit GP.
Tävlingen ingår i ingår i de Skånska Internationella Elit GP-dagarna med tävlingar i Landskrona 16 juli, Ystad 17 juli och Eslöv den 18:e juli.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser