Annons

Billabong svensk mästare

Det blev något av en skrällseger i öppna klassen när SM – hunkapplöpning avgjordes på Landskrona Greyhound Park under lördagen. En som dock var tvärsäker på att göteborgshunden Billabong skulle vinna var prisutdelaren tillika BoIS-profilen Håkan Söderstjerna,
Nummer 5, Billabong vinner, sade Håkan och spelade 140 kronor vinnare strax innan loppet skulle till att starta, något som skulle visa sig vara ett bra vad.
Billabong ledde den öppna klassen från start till mål. Och även om inte målfoto behövdes för att korar segraren så var han hela loppet hotad av fjolårs mästaren Bli Best som pressade loppet igenom.
Det var också en mycket lycklig tränare, Catrine Johansson som tillsammans med sin hund kunde motta förstapriset av Håkan Söderstjerna och förre detta Landskrona riksdagsmannen Bosse Nilsson som förövrigt är förbundsordförande för hundkapplpningssporten sedan ett och ett halvt år tillbaka.
Storpubliken (cirka 400) fick även se tre andra SM-lopp.
Veteranklassen vanns av Milton tävlandes för Stockholms hundkapplöpningsklubb, tikarnas SM-segrare heter Maybelle från Sjuhäradsbygdens hundkapplöpningsklubb och i minsta klassen, whippet, segrade Stockholmaren Doris.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser