Annons

Dags för SM-finaler på Landskrona Greyhound Park

– Chanserna är stora att vi får se ett nytt banrekord imorgon, säger Lotta Azelius informationsansvarig för Skånska Hundkapplöpningsklubben och Landskrona Greyhound Park apropå lördagens SM-finaler.
– Banan är i perfekt kondition och det är mycket starka startfält som gör upp om årets SM, meddelar Lotta.
Greyhounden är världens snabbaste hund med en maxhastighet på 70 km/timmen och räknas som det 18:e snabbaste landdjuret. De vanligaste sträckorna i en tävling är 320 och 550 meter, vilket gör att ett lopp går rasande fort. Tävlingsformen har därför också kommit att kallas för spelens formula1. Bakom 30 sekunders ruschen på tävlingsbanan ligger dock många timmars träning. Tävlingshunden är att betrakta som en elitidrottare på fyra ben och pysslas därför noggrant om av ägaren med stretching, massage, fotbad med mera. Träningen kan bestå av långa promenader, simning, snabba släpp, backträning och cykelturer.
– Tyvärr har vi ingen Landskronahund med i någon av finalerna. I lopp 3 vilket även är Vinn 8:ans avdelning 1 springer hemmahoppet Cepheus som också får gälla som favorit i det loppet. Det största intresset kommer dock att kretsa kring finalen i den öppna klassen och där håller jag fjolårsvinnaren Bli Best och Castor Whizzer som knappa favoriter, avslutar Lotta Azelius.
Nu återstår det att se vem prisutdelaren tillika BoIS-profilen Håkan Söderstjerna får kora till Svensk Mästare 2002.
Första start på Landskrona Greyhound Park imorgon cirka klockan 15.30, gott om parkeringsplatser finns på Gullstrandsskolans P-plats.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser