Annons

Högtryck på Turistbyrån

Lågtryck på stranden innebär högtryck på Landskrona & Vens Turistbyrå.
– Gråmulna dagar med regn, då blir vi nersprungna här på turistbyrån, bekräftar Helena Denne.
Något som styrks av statistiken, i måndags som inleddes molnigt besöktes turistbyråns kontor på Storgatan av 366 personer, när solen sen tittade fram i tisdags kom 206 besökare och under gårdagens högtryck endast 175. Till siffrorna ska läggas förfrågningar via telefon, fax och e-mail. Det som efterfrågas är främst aktiviteter för barnen och andra inomhusaktiviteter.
– Till barnfamiljer brukar vi föreslå Karlsundsområdet, med djurpark, lekplats och naturligtvis badet, det är omtyckt. Är där lite äldre barn eller ungdomar i familjen brukar en guidad tur på Citadellet eller ett besök på Museet vara populärt. Men jag har även hört ungdomar som uppskattat utställning om reklamhistoria på Konsthallen. Den här veckan föreslår vi också ett besök på Landskrona Greyhound Park där SM i hundkapp pågår. Minigolf i Badhusparken är också en populär aktivitet. Sen är det många som gillar att fiska när solen går i moln och där har vi mycket att erbjuda i Landskrona. Vallgraven runt Citadellet, Saxån eller en tur med Lilly på Öresund lockar många. Sen är Ven alltid ett säkert kort, säger Helena Denne och berättar vidare att det huvudsakligen är svenskar, danskar och tyskar som besöker Turistbyrån men att även en och annan långväga gäst letar sig till kontoret.
– Vi har haft ett par fransmän här i veckan och tidigare i somras har här varit sydamerikaner, australiensare och en del asiater, säger Helena Denne och avslutar med att informera om Turistbyråns öppettider.
– Vardagar håller vi öppet mellan 9 och 19, lördagar 10 till 16 och söndagar mellan 10 och 14.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser