Annons

SM-tävlingarna avlöser varandra

Sim-SM hann inte avslutas i helgen innan man körde igång för fullt på Landskrona Greyhound Park (tidigare Örehov) med hundkapplöpnings-SM.
Lagom till lördagens SM-semifinaler på Landskrona Greyhound Park tittade solen fram vilket gladde de drygt 300 i publiken.
Trots det milt sagt nyckfulla vädret som rått den senaste tiden kunde SM-arrangerande Skånska Hundkapplöpningsklubben visa upp en bana av yppersta klass.
Totalt tävlades det i fyra klassar; tik, öppna SM, veteraner och whippet. Det kom att bli spännande och hårda duster som kom att avgöra vilka hundar som skulle ta sig till finalerna kommande lördag.

Greyhound Racing har kommit att kallas för spelens Formel 1.
Landskrona Direkts utsändes son på 3 år konstaterade snabbt att detta var oerhört fräckt.
– De är snabba pappa, kunde han iskallt konstatera och vägrade att missa ett enda lopp, inte ens glass lockade när nästa lopp stod på programmet.
– Den blåe vinner, var sonens omdöme när hundarna defilerade förbi läktaren med sina tränare.
Och visst vann nummer 2 Gilgarry Luke sitt semifinal lopp och den nyvunne hundkapplöpninsfantasten hurrade.

Annons
 

Igår var det paus i tävlandet och tränandet, då bjöds det istället på allsvensk fotboll i form av BoIS-AIK för husse och matte.
Idag återupptas tävlandet på Landskrona Greyhound Park med första start cirka klockan 19.00, möjlighet till banspel finns.
I morgon är det endast träning som gäller och på torsdag är det åter tävlingar från klockan 19.00. På fredag avhålls den stora SM-banketten och på lördag är det så dags för årets höjdpunkt – SM – finaler med start kl. 15.30.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser