Annons

Helsingborgare anhållen för mord i Landskrona

En 31-årig man från Helsingborg har anhållits som misstänkt för mord och försök till mord den 23 juni i Landskrona. Under fredagsmorgonen hämtades mannen till förhör av länskriminalpolisen i Skåne.
Efter förhöret beslöt kammaråklagare Margaretha Danielsson-Olvon klockan 11.55 att mannen skulle anhållas, misstänkt för mord och försök till mord. Tidigast på måndag kommer ställning att tas till eventuell häktningsframställan.
I nuläget kan inga uppgifter lämnas rörande vad som lett fram till misstankarna och inte heller beträffande vad som framkommit i förhör med mannen.
– Vi vill inte lämna ut några detaljer i dagsläget. Allt är mycket känsligt, säger Charley Nilsson informationsansvarig på polisen.
På frågan om den anhållne är den man som iaktagits på platsen vill Nilsson inte heller gå in på.
Vad gäller utredningsarbetet i övrigt kan följande nämnas:
Två vapen anträffades som tidigare meddelats på brottsplatsen. Inget av dessa vapen har dock använts vid den aktuella skottlossningen.
Fingeravtryck har säkrats på ett av vapnen, men avtrycken härrör från en av de skjutna.
Den tekniska undersökningen fortsätter, bland annat avvaktas laboratoriesvar beträffande spår som säkrats i den Mercedes där den senare avlidne 24-åringen anträffades.
Det var på söndagsmorgonen den 23 juni som ett antal skott avlossades på Regeringsgatan/S:t Olofsgatan i Landskrona.
Två män skadades och en av dem, 24-årige Dzevad Jasic, avled några dagar senare medan den andre, en 23-årig landskronabo, fortfarande är allvarligt skadad och inte kommunicerbar.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser