Annons

Black & White håller allsång på torget

Idag åker två busslaster med ambassadörer från Landskrona till Stockholm för att i kväll sjunga Landskronas lov på Söderstadion när Hammarby tar emot BoIS.
Landskrona BoIS supporterklubb Black & White utsågs i våras till ”ambassadörer” för kommunen, ett hedersuppdrag som man förvaltat väl. Medlemsantalet har mer än fördubblats och är idag uppe i cirka 900. Föreningen har uppmärksammats mycket i media och inte enbart för sin skötsamhet runt om på landets arenor utan även för olika positiva arrangemang utanför fotbollen, senast för folkfesten på Karlslundstorget.

På lördag är det dags igen för supportrarna att engagera sig.
– Vi hittade en lucka i spelprogrammet. BoIS har ju ingen match i helgen, de spelar som bekant inte förrän på måndag så därför kunde vi ställa upp när nu krögarna ville ha oss med på Krogsvängen, skämtar Michael ”Svegis” Svegbrandt, bortamatch ansvarig i Supporterklubben.
– Tanken är att vi ska leda allsång på torget mellan klockan 16 och 17 på lördag. Det är vår ordförande Roland Telin, jag själv och Jens Svahn som ska försök få med oss publiken på olika klacksånger. Precis som Lasse Berghagen så kommer även vi att ha en sladdlös mikrofon. Nu hoppas vi bara att Landskronaborna sluter upp i stora skaror, vi får nämligen 5 kronor för varje besökare som kommer till torget, säger Michael Svegbrandt.

Annons
 

Utöver allsången kommer BoIS-fansen att spela en fotbollsturnering mot bland annat krögarna i stan, sälja souvenirer samt lyssna på egna husbandet Rude BoIS vilka äntrar scen klockan 18.
– Vi ser det som en temperaturhöjare inför matchen mot AIK på måndag. Då kommer vi förövrigt att ha det största TIFO-arrangemanget hittills i Landskronas historia, avslöjar Svegis innan han på välkänt manér hastar vidare för att fixa de sista detaljerna med bussarna till Stockholm.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser