Annons

Vallgården renoveras

Ett nytt gruppboende och en rejäl ansiktslyftning av Vallgården betyder ytterligare satsningar på kvalitetshöjningar av omsorgen i kommunen.
– Vi bygger ett nytt gruppboende varje år och den här gången är det sex lägenheter för vuxna om skall färdigställas på Timmermansgatan, berättar VÄO:s, vård-, äldre- och omsorgsnämndens ordförande, Eva Örtegren.
VÄO tog också beslut om renoveringen av Vallgårdens äldreboende, ett 50-tal omoderna rum skall förvandlas till 27 moderna lägenheter.
– Det här är efterlängtat, Vallgården kommer efter ombyggnaden att hålla den boendestandard som vi eftersträvar på våra äldreboende, betonar Eva Örtegren.
Renoveringen innebär att entrén flyttas till Artillerigatan och den nuvarande entrén förvandlas till en vinterträdgård. – Där skall boende kunna sitta och koppla av samtidigt som man kan följa livet utanför, det kommer att bli mycket fint. På våningarna två och tre kommer sammanlagt 34 lägenheter om två rum att skapas och på våning fyra kommer tio lägenheter att byggas.
Lägenheterna blir stora, mellan 41 och 51 kvadratmeter.
– Anledningen till att de blir så stora är att vi gör en renovering i befintliga lokaler och då var detta den enda lösningen, förklarar Eva Örtegren.
Under senare år har flera moderna äldreboende skapats, just nu pågår arbetet med Södra Långgatans äldreboende intill gamla färjeläget.
Där kommer 45 moderna lägenheter att vara färdiga i december och när det arbetet är avslutat kommer renoveringen av Vallgården att påbörjas.
– Renoveringen av Vallgården är ett viktigt steg i vår satsning på att skapa ett bra äldreboende i kommunen och närmast väntar sedan en satsning på Västra Fäladen där ett nytt äldreboende planeras i samband med nybyggandet i området, avslutar Eva Örtegren.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser