Annons

En av männen har avlidit efter skottdramat

Den avlidne blev 24 år gammal. Han var bosnisk medborgare men bosatt i Nederländerna och kom till Sverige lördagen den 22 juni. Han hade för avsikt att lämna landet dagen därpå, samma dag som han blev skjuten.

Tillståndet för den andre skadade, en 23-årig landskronabo, är fortfarande allvarligt. Enligt uppgift skall 23-åringens familj ha fått hot riktade mot sig varför den skottskadade nu har polisbevakning på sjukhuset.

Annons
 

Utredningen gäller nu mord respektive mordförsök, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skottdramat, som utspelade sig i centrala Landskrona tidigt på söndagsmorgonen.

Genom teknisk undersökning och vittnesuppgifter vet polisen att tre bilar var inblandade i skottlossningen och att det var en kortväxt man, mellan 20 och 25 år, som ensam avfyrade skotten. Tjugotreåringen sköts i huvudet på nära håll. Den nu avlidne 24-åringen försökte köra från platsen i en silverfärgad Mercedes men gärningsmannen öppnade då eld på nytt och träffade 24-åringen med flera skott. Gärningsmannen återvände därefter till sin bil där han släppte ifrån sig sin pistol på marken, steg in på passagerarsidan och snabbt försvann från brottsplatsen.

Förutom 23- och 24-åringen var enligt polisen ytterligare minst tre personer inblandade i skottdramat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser