Annons

Förlust i genrepet

Dåligt genrep kan betyda en lyckad premiär.
Det hoppas säkert Landskrona BoIS som gjorde ett mycket blekt intryck i träningsmatchen mot danska superligalaget Silkeborg, förlust med 2-0 efter samma siffror i paus.
Matchen var den sista inför den allsvenska starten efter VM-uppehållet och då svarar mästarlaget Hammarby för motståndet.
– Vi får verkligen hoppas att det var ett dåligt genrep i väntan på allsvenskan, suckade också BoIS-tränaren Janne Jönsson som hade all anledning att lägga pannan i djupa veck efter en mycket blek första halvlek.
– Hela laget var stillastående och vi kom snett in i matchen. Den glädje vi normalt känner när vi spelar var borta och det berodde förmodligen på att vi kom för sent in i duellerna. Det måste vi rätta till inför matchen mot Hammarby.

Visserligen hade BoIS den första riktiga målchansen, men Daniel Nannskogs skott smet utanför målramen. Anfallet därpå bjöd Jeppe Ljung Brian Pedersen på ett friläge som han omvandlade till mål efter bara fem minuters spel. Iddi Alkhag fick sedan ostörd nicka in 2-0 efter en knapp halvtimme och BoIS-spelarna uppträdde då mer som gnälliga statister än allsvenska serieledare.
– Vi tjänar mer på att använda vår aggressivitet positivt, nu blev det tyvärr inte så, menade också Janne Jönsson.

I den andra halvleken jämnade BoIS ut spelet, dock utan att nå upp till normal standard. Och på läktaren satt Hammarbys Christer Fürst med blocket i högsta hugg och inför hans blickar lyckades BoIS verkligen maskera formen.
På läktaren satt också representanter för Feyenoord och höll ett vakande öga på Alexander Farnerud. Även om Alex inte gjorde någon stor match, snarare tvärt om, så är intresset från Holland stort. Återstår att se om det blir proffskontrakt under hösten, om än med spel i Landskrona säsongen ut?

Brassen Odair ”Doda” Hellman lyckades inte övertyga BoIS-ledningen, han fick resa tillbaka och istället flyttas Jonas Olsson, från den egna ungdomstruppen, upp till A-laget.

Inför matchen mot Hammarby får BoIS klara sig utan rutinerade högerbacken Per-Ola Ljung och anfallaren Johan Andersson, båda avstängda. Istället testade Anders friberg som högerback medan Gabriel Ucar var tillbaka på vänsterbacken. Fribergs ovana märktes tydligt och för Gabbes del så glimmade hans kunnande till vid ett par tillfälle under den andra halvleken.

Långt ifrån något bra genrep för BoIS vidkommande, men kanske var spelarnas tankar redan på Söderstadion? Silkeborg hade i bagaget med sig två 0-1 förluster mot allsvenskt motstånd, Halmstad och Elfsborg vann i Varberg så högljudda tränaren Viggo Jensen fick åtminstone en seger med sig över Öresund.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser