Annons

Tuff konkurrens för karnevalen

I år firas det i Landskrona i och med att Karnevalen går av stapeln för tionde gången. Helt klart är det dock att konkurrensen om alla festivalsugna i Landskrona med omnejd är stenhård.
Tuffast konkurrens får man från Helsingborgsfestivalen som varar mellan den 25-27 juli samt från Grön konsert i Malmö som äger rum den 26 juli, samtidigt som Landskronakarnevalen.

Ur Helsingborgsfestivalens utbud som kommer att utspela sig på elva scener kan Östen Warnebring, Sarajevo Showband, Evert Ljusberg, Nick Borgen, Christina Lindbergs, Danne Stråhed och hans vänner, Hasse Andersson och Monica med Kvinnaböske Band, Magnus Uggla, E-type, Petter, Torsson, Wallmans musik- och artistshow samt Ola Magnell nämnas.
– När vi drog igång vår marknadsföring och började jaga artister och knallar i oktober förra året visste vi inte om det skulle bli någon karneval i Landskrona eller ej, förklarar Olle Larsson, projektledare för Helsingborgsfestivalen.
Larsson har även varit i kontakt med Landskrona kommun och frågat om inte Karnevalen borde flyttas,
– Där blev det blankt nej från Landskronas kommundirektör Leif Borg, fortsätter Larsson. Landskrona Direkt har försökt att nå Leif Borg för en kommentar men han har semester.

Annons
 

Landskronakarnevalens arrangörer räknar med att cirka 300 000 personer ska besöka evenemanget, en siffra som Helsingborgsfestivalen uppnådde förra året.
– Ja, vi hade drygt 300 000 besökare, men det berodde till stor del på Stadskampen och det fina vädret. Det var så varmt att man kunde sitta i shorts och t-shirt klockan två på natten, säger Larsson som är övertygad om att man inte kommer att tappa folk till Landskrona,
– Tvärtom, jag tror att vi kommer att gå vinnande ur det här, men vi har inte dåligt samvete, vi har kört med öppna kort hela tiden, avslutar han.

På fredagen spelas det även musik i Malmö. Det är Grön konsert som flyttar över sundet från Köpenhamn för första gången. På Mölleplatsen underhåller Wilmer X, Lambretta, Markoolio och Infinite Mass.
På Evenemang Uppsala, Landskronakarnevalens arrangör, är man dock inte oroliga,
– Landskronakarnevalens varumärke är så pass starkt i sig att folk kommer ändå. Det är klart att det blir konkurrens men jag är inte orolig, säger Bengt Johansson, marknadsansvarig i Evenemang Uppsala från sin stuga i Dalarna och förklarar,
– I Uppland är situationen liknande, arrangemang av olika slag finns överallt, men folk är inte så artistfixerade som man kan tro. De drivs i stället av arrangemanget som sådant.

av Håkan Karlsson & Kary Persson
© Landskrona Direkt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser