Annons

Sommartid på lasarettet

Nu har lasarettet infört sommartid och det innebär att flera avdelningar håller stängt, bland dem ortopeden och vårdavdelningen för kirurgi.
– Vi kommer att ha två medicinavdelningar med 47 vårdplatser öppna och dessutom fungerar akutsjukvården som vanligt, förklarar Anki Nurmi och tillägger att stängningen av avdelningarna följer samma schema som tidigare år.
– Det är de planerade operationerna som får vänta. Personalmässigt innebär stängningen av olika avdelningar att det inte behövs så många vikarier, istället täcker personalen från de olika avdelningarna upp på de som håller öppet.
– Några vikarier har vi tagit in, men det är inte många. istället kan vår personal ställa upp och arbeta i Lund där personalsituationen är besvärligare.
Tre vårdavdelningar håller stängt fram till mitten av augusti medan andra, medicin- , ögon- och öron, ortoped-, och urologi, för att nämna några, håller fyra veckors stängt senare i sommar och andra avdelningar har begränsad verksamhet.
– Vår jourtelefon kommer givetvis att vara öppen, så alla som har frågor skall kunna få besked, betonar Anki Nurmi.
Totalt sett har lasarettet ett underskott på 7,5 miljoner och ett åtgärdsprogram är under diskussion. Men någon risk för ett nytt nedläggningshot skall inte föreligga.
– I Landskrona handlar det om relativt blygsamma belopp som man inte kunnat presentera i sitt åtgärdsprogram, betydligt mindre än många andra sjukhus, säger produktionsberedningens ordförande Jerker Swanstein (m) i en intervju.
Enligt åtgärdsprogrammet räknar Landskrona lasarett med att på ett år kunna minska kostnaderna med drygt 6,4 miljoner kronor.
– Några ytterligare besparingar har lasarettet i Landskrona inte möjlighet att göra, utan att i så fall avveckla delar av eller hela verksamheter, skriver Lisbeth Cederwald, sjukhuschef i åtgärdsprogrammet.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser