Annons

Repris av BoIS på vårens seriefinal.

I ett regnigt Kungsbacka träningsspelade igår Landskrona BoIS mot Örgryte och resultatet skulle komma att bli detsamma som i den tidiga seriefinalen den 12 maj, nämligen 3-1 till BoIS.
Matchen inleddes något trevande och redan efter tio minuter åker den i randigt provspelande brasilianaren Odair Hellman på en varning, efter det att han kommit på efterkälken och dragit Jeffrey Aubynn i armen.
Två minuter senare kom Odair återigen något olyckligt in i situationen då hans undanresning så när ställt till det, bollen hamnar hos Örgrytes Magnus Källander som klipper till med ett bra skott som Mats Svensson räddar med en benparad ut till hörna.
Matchbilden är inte alldeles olik den som var i Allsvenskan för en dryg månad sedan, ÖIS har mycket boll men skapar inte så mycket utöver det som kommer efter fasta situationer. BoIS däremot är vassa och kvicka i kontringarna. Efter dryga 20 minuters spel visar BoIS prov på sitt kraftfulla kontringsspel då Alexander Farnerud – bäst på plan – vackert friställer Danijel Milovanovic som med BoISögon sett tyvärr får se ÖIS målvakten Dick Last göra en bra räddning.
Kvarten senare kommer Milovanovic helt ren med Dick Last efter en härlig djupledspassning från Håkan Söderstjerna – skottet strax utanför höger stolpe.
Minuterna därefter är det dags för matchens första mål.
Jesper Ljung slår en välslagen frispark, lågt i bortre hörnet . 1-0 till BoIS.
Repliken låter inte vänta på sig och ÖIS specielle måltjuv Patrik Fredhom håller sig påpassligt framme efter det att Magnus Torvaldson missat en brytning. 1-1 ett rättvist halvtidsresultat.

Brassen Odair noterar vi för en variant i den egna försvarsmuren då han kopplar ett stadigt grepp om Daniel Nannskogs tröja. I övrigt en blek insats där bristerna i kommunikationen var märkbara.
BoIS tränare Janne Jönssons kommentar direkt efter matchen om den provspelande brassen var,
– Jag tycker nog att han var rätt bra även om vi kan konstatera att han inte var dominant.
Några längre utlåtande ville inte Janne komma med direkt efter slutsignalen men tycker att ett besked bör kunna komma i nästa vecka på huruvida det blir en fortsättning i randigt eller ej.
Om den första halvleken tyckte Janne,
– Vårt passningsspel kom igång en bit in i halvleken. Vi startade med att vara lite för djupa i försvarsspelet, men det kanske inte är konstigt med tanke på den nykomponerade backlinjen. De skötte sig utmärkt alla fem, vilket inkluderar Linus Malmqvist som ersatte Jonny Lundberg i andra halvlek och där Per Vig spelade från start då Anders Friberg drabbats av en nackspärr vilken förhindrade spel.

2-1 målet kommer efter en fin kombination vilket avslutas med en smörpassning från Håkan Söderstjärna som Alexander Farnerud lekfullt enkelt vollybredsidar i mål.
Spelet böljar i andra halvlek men kvalitén blir lidande av de många bytena. Det saknas dock inte chanser i matchen som BoIS har under kontroll.

En kvart från slutet punkterar BoIS matchen genom ett mål av Danijel Milovanovic som är väl så vackert som det andra.
– Det är två mycket vackra mål där bollen serveras på silverfat”, avslutar en nöjd Janne Jönsson.

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser