Annons

Karnevalsprogrammet släpps på måndag?

Med en dryg månad kvar till 10-årsjubilerande Landskronakarnevalen börjar nu bitarna falla på plats. Alla tillstånd är ordnade och tiden för att anmäla sig till karnevalståget har gått ut.
– Jag vet inte hur många som anmält sig till tåget, men jag tror att det är en hel del, säger Bengt Johansson på arrangerande Evenemang Uppsala .
Även programmet är så gott som klart, men man vill avvakta till efter midsommarhelgen innan man släpper allt. Klart är dock att Patrik Isaksson, Siw Malmqvist och Beatstones kommer att uppträda.
Man kommer även att arrangera en tävling som påminner om TV 4:s småstjärnorna.
Tävlingen kommer att äga rum i åtta städer runt om i Sverige och kallas Sommarstjärnan. Deltagarna får vara upp till 12 år och de ska försöka efterlikna en artist eller grupp. Finalen äger rum på fredagen.
Landskrona Direkt hade förhoppningar om att idag kunna presentera det kompletta programmet till årets karneval men arrangörerna väljer att avvakta med att släppa det till efter helgen,
– Allt har inte fallit på plats än så ni kan inte få det idag, men efter helgen lovar jag att ni ska få det, fortsätter Johansson.

Det har varit en del problem under resans gång bland annat med att få fram ansökningar om tillstånd att servera mat och sälja alkohol,
– Det har varit lite nonchalant från Evenemang Uppsala men allt ser nu ut att reda upp sig, säger Arbets- och Socialnämndens ordförande namnen Bengt Johansson. Samtliga tillstånd kommer att klubbas igenom på tisdag.

Tidigare år har det synts tidigt i staden att det är karneval på gång, något som inte skett i år,
– Vi har lagt mycket kraft på marknadsföring och successivt kommer det att synas i och utanför Landskrona att det är karneval på gång, försäkrar Johansson på Evenemang Uppsala.

Den lokala förankringen kommer inte att vara så stor som tidigare år. Ett exempel på detta är att ingen av Landskronas krögare kommer att ha försäljning på karnevalsområdet,
– Nej, Evenemang Uppsala presenterade ett förslag för oss men det var inte sådant att man skulle kunna tjäna något och därför har samtliga krögare avböjt, säger Fredrik Nilsson på Landskrona Krögarförening.
All försäljning i tälten kommer därför att hållas av Evenemang Uppsala.

av Håkan Karlsson & Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser