Annons

Första Landskronabon att spela på Roskilde?

Alexander Madsen är namnet på en kille som ska göra något som är få förunnat. Han ska spela på Roskildefestivalen med sitt band David and The Citizens,
– Ja, det stämmer. Det känns gott. Jag har besökt festivalen cirka tio gånger och varje gång har jag ställt mig frågan varför jag står bland publiken och inte på scenen, säger Alexander till Landskrona Direkt.
Han hostar och harklar sig hela tiden och lämnar förklaringen,
– Vi har just kommit hem från Hultsfredsfestivalen. Det var en riktig höjdare. Jag trodde inte att vi skulle få ett sådant gensvar från publiken som vi fick. Det var riktigt bra.
Landskronaband har tidigare spelat på Hultsfred, bland annat The Skalatones, men om någon från staden spelat på Roskildefestivalen vet Alexander inte,
– Jag vet faktiskt inte om någon från Landskrona spelat där men jag tror inte det. Det ska i så fall vara om någon var där under 70-talet.
Alexander som bland annat spelar gitarr, banjo och munspel i bandet bor idag i Malmö men har ett antal år av musicerande bakom sig i Landskrona,
– Jag har spelat i olika band under 14-15 år i Landskrona. De som jag tror att jag hade mest framgång med var i The Bramleys i början av 90-talet.
Om vi får se Alexander och hans kompisar i Landskrona vet ingen,
– Jag vet inte om det finns några ställen att spela på i stan men det är klart att på Karnevalen hade det varit kul att spela. Det är dock upp till arrangörerna att höra av sig om de vill ha oss till Landskrona.
David and The Citizens inviger fredagen på Roskildefestivalen med att äntra den blå scenen klockan 15.30.
Vill du veta mer om bandet kan du besöka deras hemsida på www.thecitizens.nu.

av Håkan Karlsson & Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser