Annons

Turbolens i Lejonet

Trots hotet om nedläggning är Lejonets seniorer igång med sommarträningen och ambitionen är att rädda A-lagsspel också den här säsongen.
– Absolut, vi kommer att göra vad vi kan för att få spela seniorhockey i år också, berättar Ulf Bengtsson som utsetts till talesman i frågan.
– Vi har inte bildat någon sektion än och jag har inte träffat huvudstyrelsen för att snacka om saken, men vår ambition är helt klart att rädda A-lagshockeyn undan nedläggning.
– Vi har blivit blåsta av den nya styrelsen som kört bakom ryggen på oss, poängterar en bitter Roy Brink, mångårig lagledare för A-laget som känner sig lurad av den nya styrelsen som valdes för bara några veckor sedan.
– På ett kuppartat sätt vill man lägga ner både A- och juniorlaget och satsa alla pengarna på de fyra pojklagen som finns kvar. Det är en katastrof för klubben, menar Roy Brink.
– Vi har lämnat ett budgetförslag till spelarna, accepterar man detta så blir det spel. Om inte så tvingas vi lägga ner senioravdelningen för en tid framöver, berättade nyvalde styrelseledamoten Jonas Molin efter klubbens stormiga årsmöte.
– Man erbjöd oss 150 000 kronor att driva A-laget för, det skall jämföras med förra årets budget på 700 000 kronor, suckade Roy Brink som tillsammans med de drygt 20-talet drabbade spelarna nu jobbar för att hitta en konstruktiv lösning.
– Att lägga ner A-laget löser inga problem, tvärt om kommer det bara att försvåra klubbens möjligheter att utveckla. Vi har 22 killar som vill spela hockey i år och vi skall göra allt för att reda ut den här situationen, lovar Ulf Bengtsson och redan är jakten på en ny tränare igång.
– Även om vi är sent ute så har vi en del kontakter, så det skall säkert lösa sig.
Lejonet har haft stora problem, sportsligt och ekonomsikt, under senare år och förra årets satsning blev ett bakslag. Lejonet slutade som tvåa efter Åstorp och klart är också att tränaren Peter Börjesson lägger av, det beslutet fattade han redan när säsongen var förbi. Han skall träna juniorerna i Helsingborg kommande säsong.
Vid årsmötet tackade ordförande Fredrik Schlasberg för sig efter åtta år på posten, och med honom lämnade stora delar av den gamla styrelsen.
Den nya styrelsen kom istället att domineras av föräldrar till unga hockeylirare i klubben, något som säkert förklarar en del av funderingarna på att lägga ner seniorverksamheten.
Ny ordförande blev Peter Bengtsson, egen företagare hemmahörande i Hofterup och med en son i pojklaget. Från Hofterup kommer också Leif Hansson med tre söner i klubben, dessutom fick Mats Goldstrand och Jonas Molin förtroendet att ingå i den nya styrelsen.
– Det är inte alltid så lätt att få folk att ställa upp när resultaten uteblir och det är ungdomsavdelningen som får svara för jobbet. Går pengarna istället till ungdomarna kan vi börja bygga från grunden, menade Jonas Molin som dock inser att det finns ett problem om killarna som spelar inte har ett A-lag att sikta mot.
– Vår målsättning är att ta en paus, på sikt skall vi komma igång med seniorverksamheten igen och då bygga på egna talanger.
Jonas Molin tillhörde själv talangerna när det begav sig, åren 1977-1980 spelade han för Leksand och när han sedan återvände hem hade Lejonet lite av en glansperiod med derby mot Rögle i spelprogrammet.
Noteras skall att nuvarande MIF-tränaren Gunnar Johansson tränade och spelade för Lejonet i början av 1980-talet.
– Jag har fortfarande kontakt med Gunnar och han minns mycket väl åren i Landskrona. Men tyvärr står hockeyn och andra lagidrotter i skuggan av BoIS. Landskrona är en fotbollsstad och då är det svårt för andra lagidrotter att hitta sponsorer.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser