Annons

Jönsson hemma från Japan

Svenska fotbollförbundet har tagit tillvara på Landskrona BoIS tränare Janne Jönsson erfarenheter från Japan.
– Jodå, visst har jag delat med mig av mina erfarenheter från min tid i Kobe, säger Janne Jönsson, när Landskrona Direkt får ett par minuter med honom mellan dagens två träningspass samtidigt som Irland – Saudiarabien pockar på uppmärksamheten från klubbstugans TV.
Janne Jönsson just hemkommen från en dryg veckolång vistelse i Japan säger,
– Jag har berättat om folket, bemötandet, språket och kulturen för förbundet. I Kobe bodde jag dessutom på samma hotell som landslaget så även där blev tillfälle till att prata med ett par av spelarna samt förbundsledningen.

Janne Jönsson som tillbringat tre år i Kobe, pratar i det närmaste japanska flyttande, hade en del vänner att besöka när nu tillfället gavs, men medger att det blev mycket fotboll.
– Utöver Sveriges matcher mot England och Nigeria, vilka var inplanerade så blev jag inbjuden till Ryssland – Tunisien. Sen var det en klubb i Tokyo som bjöd in till ett möte och där träffade jag fotbollsfolk från olika delar av världen, så visst blev det mycket fotboll, tillstår Janne Jönsson.
Med på resan hade Janne sin fru och den endast sju veckor unga sonen. Något som inte stressade upp det Jönssonska lugnet,
– Det gick jättebra, han tog det med ro. Trots sin ringa ålder har han nu hunnit med tre VM-matcher och han fick faktiskt tillfälle att prata med Roger Moore under den tredje matchen.
Riktigt vad som diskuterades hann inte Janne uppfatta då han själv var upptagen med att samspråka med Moores svenska hustru.

Annons
 

BoIS till Japan?
På TV´n gör Robbie Keane 1-0 till Irland på ett mycket vackert vollyskott. Samtalet kommer av sig och hemfaller istället åt det ”Irländska hjärtat”, Roy Keanes avhopp, etcetera, innan Janne säger,
– Jag hade med mig lite material på engelska om Landskrona BoIS och berättade lite om vad vi sysslar med här och försökte sätta det på kartan. Alldeles omöjligt är det väl inte att man kan jobba in en inbjuda från Japan, kanske från min gamla klubb i Kobe eller från en klubb i Tokyo.
Något som kan komma att bli en spännande avslutning på ett fantastiskt fotbollsår för spelarna i BoIS.

Om stämningen på gatorna och runt VM-arenorna säger Janne,
– Det är en underbar stämning. Japanerna är otroligt vänliga och fredliga. Visst händer det att man tar några öl men det blir de bara fnittriga av. Även de svenska fansen jag stötte på var mycket nöjda med sin vistelse där.

Avslutningsvis, klarar Sverige sig vidare till åttondelsfinalen?
– Jag tror att Sverige har chans mot Argentina. Jag sade innan VM att vi skulle ta poäng mot England, vinna mot Nigeria och ta en poäng mot Argentina även om jag då trodde att Argentina redan skulle vara klara för avancemang, så ändrar inte det min uppfattning. Efter mötet med England går Sverige med gott självförtroende och ännu bättre blir det efter Nigeriamatchen och det tar man nu med sig. Skulle det tjura så tror jag Zlatan kommer in, avslutar Janne Jönnson sina funderingar.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser