Annons

Universal Rotmos

Med diktsamlingen ”Universal Rotmos” gör den blott 18-årige Landskronaskribenten Csaba Perlenberg debut som lyriker.
Redan som femtonåring skrev Csaba Perlenberg krönikor här på Landskrona Direkt, för att året senare bli ungdomsreporter på Helsingborgs Dagblad. Sedan ett år tillbaka är han numera gästkrönikör på Kvällspostens ledarsida, dessutom studerar han andra året vid samhällsvetenskapliga programmet på Nicolaiskolan i Helsingborg.
En fråga man ställer sig är, hur hinner du med allt?
– Jag har aldrig varit mycket för det normala. Antagligen sover jag på tok för lite men jag har så mycket inom mig som jag bara måste få skriva av mig, säger Csaba Perlenberg och berättar i nästa andetag om kommande projekt,
– Det blir en roman eller snarare en satir över Sveriges kändis- och mediavärld som jag hoppas bli färdig med inom kort, sen håller jag också på att skriva på en teaterpjäs och ytterligare ett annat manusprojekt.
Om diktsamlingen ”Unversal Rotmos” säger Perlenberg,
– Jag hoppas att den ska uppfattas som nyskapande. Den innehåller 23 dikter och är min tolkning av science-fictiongenren i lyrikform.
– Sci-fi handlar absolut inte om slemmiga rymdmonster, man måste vara öppen för tolkningar och kunna se symboliken, säger Csaba Perlenberg.
– I Sverige har vi inga Sci-fi traditioner, däremot i Tyskland och USA är det stort. Sci-figenren hyllar människan. Det handlar mycket om överlevnad, den tar upp globala problem som miljön och befolkningsstruktur. Det är därför fulländat att använda sig av lyriken som form när jag skriver science-fiction, det blir två förklarande forum som möts, avslutar Csaba Perlenberg och hastar hem till läxläsningen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser