Annons

Handbollsäventyr väntar 14 Landskronakillar

Vid midnatt i natt samlades 14 niondeklassare i Idrottshallen för att genomföra ett en och en halvtimme långt träningspass för att därefter lagom trötta stiga på en buss för vidare transport till Barcelona.
Det är Gubbarna-Wargos A-pojkar, födda 1986, som i tre år sparat till ett handbollsäventyr.
– Killarna har sparat en hundralapp i månaden sedan april 1999 för att kunna åka på handbollsturneringen ”Trofeu Costa del Maresme” i Calelle, en ort som ligger 4 mil norr om Barcelona, berättar killarnas tränare Anders Larsson som är en av två ledare som åker med ner till Spanien.
Att resan tar cirka 30 timmar är inget som hanbollskillarna räds.
– Nej, det kommer att bli hur kul som helst, berättar Filip Persson och förklarar vidare,
– Vi är lediga från skolan i en vecka och på bussen kommer även att finnas med ett tjejlag från Karlstad, Skåre HK, så långtråkigt kommer det inte att bli, säger Filip med ett stort leende och får medhåll från lagkompisen Alexander Kamph.
Bussen beräknas anlända den spanska solkusten vid 10-tiden på lördagen och på kvällen är det dags för den stora invigningsceremonin.
-På söndag spelar vi sen vår första match. Turneringen inleds med ett gruppspel som vi siktar på att vinna och självklart är våra ambitioner att gå så långt som möjligt i turneringen, säger tränare Anders Larsson och tillägger,
– Vi har ett riktigt bra lag och både Christian Larsson och Stefan Johnsson har varit bofasta i A-laget denna säsongen och även Mico Dackovic är på väg in att spela till sig en ordinarie A-lagsplats.
Det kommer även att bli tid för annat än handboll och tjejer under dagarna i Spanien.
– Vi hoppas kunna doppa tårna i Medelhavet och en av dagarna ska Barcelona besökas. Där har vi planerat att gå på den gigantiska fotbollsstadion Neu Camp och museet där, vidare kommer vi att göra ett besök i OS-byn, gå en sväng på shoppinggatan La Rambla och besöka den ännu inte färdiga kyrkan La Sagrada Familia berättar Anders Larsson, som avslutningsvis lovar att försöka lämna rapporter till Landskrona Direkts läsare om hur det går för killarna i turneringen.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser