Annons

Landskrona Box Open populär

Efter tre år av ledarbrist kunde Landskrona Box Open åter genomföras i helgen och även om ledarna sviker så var det ingen brist på aktiva boxare.
– Nej, hela 153 boxare vägde in och speciellt roligt är det att så många tjejer har upptäckt boxningen under de senaste åren, analyserade Krister Backman, entusiasten i Häljarp AIS som nu tar nu satsa med flera unga boxare.
– Vi har flera duktiga diplomboxare, bland dem en hel familj där såväl sönerna som döttrarna boxas. Resultatmässigt är jag mycket nöjd med att klubben slutade som fyra totalt, efter Lund, Malmö och Redbergslid.
Landskrona Boxningsklubb talangfulle junior Mohammed Hamanna hade inga större problem med Arash Delavar från Helsingborg som klart besegrades på poäng.
– Mohammeds boxas mycket med hjärtat och kan bli riktigt bra när han får mer rutin, berömde Krister Backman som dock inte hade många plus att ge Fritidsförvaltningen för ordningen i Idrottshallen.
– Omklädningsrum och toaletter var under all kritik och man skäms när det kommer idrottsmän som vi bjudit in. Jag kommer att skriva till förvaltningen och påtala bristerna, så får det inte gå till.
Landskrona Box Open avgjordes nu för 11 gången och förhoppningarna är att det skall bli en fortsättning.
– Intresset från boxarnas sida är det inget fel på, så lyckas vi bara lösa ledarfrågan kör vi igen nästa år, menar Krister Backman som litar till de unga krafterna i klubben.
– Vi har en del unga ledare som vi kör in och förhoppningsvis kommer det att gå vägen. Men det är inte lika lätt att hitta ledare idag som det var förr.
Två unga killar som jobbar i Häljarp AIS är Richard Lind och Pierre Bergqvist, båda har en viktigt roll att spela som ledare.
– Men jag hade hellre sett att Richard satsade på boxningen, han är en mycket lovande tungviktare, men tyvärr inte bredd att satsa.
Ledarbristen har också inneburit att Häljarp tappat samtliga tävlingsboxare och nu fått starta från grunden igen med duktiga diplomboxare.
I år har man kört på i Skåneserien och på sikt hoppas Krister Backman att klubben skall få fram nya tävlingsboxare, såväl killar som tjejer.
Bland de unga boxarna fanns även några välkända namn, som Redbergslids världsmästarinna Frida Wallberg som mötte Tina Hansen, Bispebjerg, som något överraskande stod tiden ut. Men något snack om var segern skulle gå var det aldrig och nu laddar Frida Wallberg för en nya uppdrag med att åka på ett träningsläger till Norge.
Totalt sett bjöd Landskrona Box Open på en hel del bra matcher och finns bara ledare så blir det nya tävlingar också nästa år.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser