Annons

Höga hyror knäckte gym

SATS SportsClub på Järnvägsgatan har gått i konkurs och de omkring 400 medlemmarna som löst träningskort riskerar att förlora tusentals kronor vardera.
– Så blir det om inte en eventuell ny ägare låter de som löst kort träna vidare, förklarar konkursförvaltare Christer Jakobsson som på tisdag i nästa vecka skall genomföra en öppen visning för hugade spekulanter.
Hallföreståndare Per Skotte är besviken och kritisk mot förre ägaren Lars Lund som han anser plockat ut för hög hyra.
– Vi har betalt 120 000 kronor i månaden och det är på tok för mycket, därför gick det inte längre att driva verksamheten, suckar Per Skotte som tillsammans med ytterligare tre heltidsanställda och ett 20-tal timanställda nu riskerar att mista sina jobb.
Träningslokalen skapades för några år sedan när gamla Restaurang Chaplin med Sportsbar byggdes om för Work Out Companiet, men verksamheten blev inte långvarig. Bolaget gick i konkurs och dåvarande fastighetsägaren Lars Lund tog över verksamheten.
Vid årsskiftet sålde Lars Lund fastigheten och nu har alltså bolaget, Friskhuset i Landskrona, försatts i konkurs.
Konkursförvaltare Christer Jakobsson driver verksamheten vidare och redan har en del intressenter hört av sig.
– Men om det är för att köra vidare här eller bara köpa inventeringar vet vi inte, förklarar per Skotte som redan när han tog jobbet kände sig lurad.
– Då sa man att det fanns omkring tusen medlemmar, den riktiga siffran var 200. Hade jag visst det då så är jag tveksam till om jag tagit jobbet.
Utrustningen värderas till omkring två miljoner kronor när den köptes in ny för ett drygt år sedan. Hur stor brist det är i boet är ännu inte klart, här pågår genomgång av bolagets räkenskaper.
De omkring 400 medlemmarna riskerar i värsta fall förlora upp emot 4 500 kronor, det är vad årsavgiften kostar. Men exakt hur många som betalt för helår är ännu inte klart.
– Skall det vara möjligt att driva verksamheten vidare så måste hyran sänkas, men om de nya fastighetsägaren är beredda till det vet vi inget om idag, avslutar Per Skotte.
Nästa vecka kommer alltså intresenterna att bjudas på en rundvandring i de moderna träningslokalerna, men om det räcker för att hitta en ny ägare som är villig att driva verksamheten vidare återstår att se.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser