Annons

Renovering utlöste banklarm

Under hela onsdagsförmiddagen var stora delar av centrala Landskrona avspärrat på grund av misstankar om inbrottsförsök på Nordea, före detta Nordbanken.
Det var dock inte fråga om något brott. Teorin är istället att det pågått renoveringsarbete i en grannfastighet,
– Viss information har kommit oss tillhanda att så är fallet. Det ska alltså ha pågått renoveringsarbete i en fastighet intill banklokalen, säger kriminalkommisarie Conny Jarnerus på Helsingborgspolisen.

Det var dock dramatiskt värre under dagen då åtta poliser från insatsstyrkan i Malmö och sexton från Helsingborg arbetade sig fram till banken för att konstatera faktum.

Annons
 

Nedan följer rapporteringen som lämnades med jämna mellanrum av Göran Hassel från Polisens presstjänst som klockan 9.00 började att informera.

9.00
I natt gick larmet på Nordea, före detta Nordbanken, på Östergatan i Landskrona. Det föreligger misstankar om att man försökt att borra sig in i banklokalen. Dessutom skall två till tre personer ha observerats på bankens innergård. Just nu säkerställs lokalerna runt banken med hjälp av insatsstyrkor från Helsingborg och Malmö. Bombhundar från Ringhals är på väg med helikopter.

10.30
– Sex till tolv poliser går in med hund för att säkerställa banklokalen. Totalt finns 24 poliser i insatttsstyrkorna på plats.

11.50
– Hundarna har nu landat på IP och är på väg ner till banken. Polisen har ännu inte funnit några spår eller åverkan i banklokalen, mycket tyder i nuläget på ett falsklarm. säger Göran Hassel från Polisens presstjänst, och fortsätter,
– Men vi kan inte utesluta något från hundarna genomsökt lokalerna.

12.05
– Hundarna genomsöker nu lokalen. Om inget misstänkt dyker upp kommer avspärningarna att tas bort inom en timme.

12.55
Avspärningarna plockas bort.
Nedan: bilder från dramat.


Centrala Landskrona avspärrat sedan 7.30 i morse…


..sedan det framkommit misstankar om inbrott på Nordea


Polisen insatsstyrka gick vid 10.30-tiden in i banklokalen.

Bilden tagen inne från AG:s


Göran Hassel från Polisens presstjänst övervakade när insatsstyrkan säkerställde banken.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser