Annons

BoIS fortfarande på minus

En halvmiljon plus för säsongen 2001 räckte inte för att Landskrona BoIS skulle få sätta en nolla i kolumnen över klubbens skulder.
– Vi fattades ungefär 400 000 kronor för att vara skuldfria, förklararar ordförande Kenneth Håkansson som inför fotbollförbundets licenskommitté igår fick redogöra för hur Landskrona BoIS skall bli skuldfria under innevarande säsong och därmed klara elitlicensen.
– Vi räknar med att göra ett plus på omkring 800 000 kronor och den bedömningen grundar vi på ökade publikinkomster och reklamintäkter. Dessutom erhåller vi ytterligare 2,5 miljoner från Svensk Elitfotboll eftersom vi tagit seteget upp i allsvenskan.

Det var efter det senaste allsvenska äventyret för åtta år sedan som Landskrona BoIS visade upp ett skuldberg på dryga tio miljoner kronor och konkursen lurade runt hörnet.
En ny ledning i kombination med mycket hårt arbete har fått klubben på fötter igen och någon risk att de ekonomiska äventyrligheterna skall upprepas föreligger inte.
– Absolut inte, nu håller vi mycket hårt i utgifterna och gör regelbundna uppföljningar på lagd budget, poängterar Kenneth Håkansson som trots allt är nöjd med förra årets resultat.
– Vi hade en högre målsättning, men kostnaderna sköt i höjden mot slutet av säsongen och därför nådde vi inte ända fram. I år hoppas jag att vi skall klara våra tuffa målsättningar, nytt allsvenskt kontrakt och att bli skuldfria.

Annons
 

Elitföreningar i Allsvenskan och Superettan riskerar att flyttas ner en division om klubbarna inte kan redovisa en budget i balans. Förutom BoIS har även Örebro och Sundsvall vissa problem och en del klubbar redovisar smärre plus i boksluten.
– Vi har nu redogjort för hur vi skall klara av våra skulder och när vi nästa gång ställs inför licenskommittén hoppas jag att vi skall ha nått vår målsättning, avslutar Kenneth Håkansson som i och med att BoIS tog steget upp i allsvenskan förlorar sin styrelsepost i Svensk elitfotboll.
Han satt där på ett mandat för Superettan och kvoten av allsvenska representanter är redan täckt.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser